Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Gothenburg Culture Festival – Så här blir det

Dela

Den 6–11 augusti bjuder Gothenburg Culture Festival (tidigare Göteborgs Kulturkalas) in till en vecka med kulturupplevelser för alla med många internationella inslag. Det blir närmare 700 programpunkter fördelat på cirka 30 festivalplatser. Festivalen är öppen för alla och helt gratis för besökarna.

Mat, möten och människor vid Bältespännarparken Bild: Dick Gillberg/goteborg.com
Mat, möten och människor vid Bältespännarparken Bild: Dick Gillberg/goteborg.com

Nu är utformningen av Gothenburg Culture Festival (GCF) klar. Festivalen genomförs en vecka tidigare och hålls i samband med European Choir Games. Årets festivaltema är Voice & Music/Röst & Musik.

- Det blir en spännande festivalvecka fylld av kulturupplevelser, mat och många möjligheter till möten mellan människor. Mycket är sig likt från tidigare års Kulturkalas, men i några delar är utformningen lite annorlunda. Nu arbetar vi hårt med att få klart programmet som kommer att bjuda på såväl bredd, spets och kvalitet, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig på Göteborg & Co för Gothenburg Culture Festival.

Här är några av de centrala platserna i årets festival:

  • Kungstorget – festivalens huvudscen där de största artisterna uppträder. Krögarna flyttas från Kungstorget till Basargatan längs vattnet, tillsammans med alla andra matförsäljare.
  • Trädgårdsföreningen – barnens område på dagtid, under det nya namnet ”GCF Young”, med massor av aktiviteter och uppträdanden. På kvällen riktar sig scenen i cirkustältet till ungdomar och vuxna.
  • Bältespännarparken och området runt Stora Teatern – aktivitetsområde med info-tält, scen, matförsäljning, bakluckeloppis och utställare, bland annat Jubileumspaviljongen – Göteborgs 400-årsjubileum och Green Corner.
  • Götaplatsen – festivalplats med aktiviteter och actionsporter, men utan scen i år.
  • Gustav Adolfs Torg – internationell matmarknad.

Kungstorget, Basargatan och Gustav Adolfs Torg har öppet alla dagar medan Bältespännarparken och Trädgårdsföreningen har öppet tisdag till lördag. Övriga festivalplatser varierar och Liseberg är inte med i år.

- Festivalens styrka är samverkan med kulturlivet i Göteborg och Västra Götaland. Gothenburg Culture Festival är en viktig plattform som möjliggör för kulturutövarna att nå helt nya publikgrupper. På så sätt lyckas vi sänka trösklarna och öka tillgängligheten till kulturupplevelser vilket resulterar i ett ökat intresse att göra fler kulturbesök under resten av året, säger Tasso Stafilidis.

Gothenburg Culture Festival 6–11 augusti är en av Nordens största kulturfestivaler. Årets tema är ”Voice & Music” vilket kommer att märkas inte minst genom samarbetet med European Choir Games, en körtävling och festival som 3–10 augusti lockar tusentals körsångare från hela världen till Göteborg.

Hittills släppta artister: Dunderhead (6/8), Iiris (7/8), Kristina Issa (7/8), Dark Tranquility (8/8) och Eivør (9/8) samt Rix FM Festival som avslutar festivalen (11/8). Hela programmet och alla övriga festivalplatser presenteras den 18 juni.

Om GCF:

  • Göteborg & Co:s uppdrag är att med Gothenburg Culture Festival uppmärksamma och stärka det rika kulturutbudet i regionen och medverka till att Göteborg och Västra Götalandsregionen blir än mer attraktiva att leva och verka i samt att besöka. Gothenburg Culture Festival ska vara en angelägenhet för alla göteborgare och för hela Västra Götalands län.
  • Sedan 1991 har Göteborgs Stad genom Göteborg & Co bjudit göteborgarna och invånarna i Västra Götalandsregionen samt tillresta besökare på stadsfestival, först i form av Göteborgskalaset och sedan 2007 som Göteborgs Kulturkalas.
  • 2018 hade Göteborgs Kulturkalas 1,7 miljoner besök och bjöd på 1 500 programpunkter i samarbete med 250 programpartner från kulturlivet.
  • Programmet är gratis för besökarna och öppet för alla.

GCF har tack vare alla medarrangörer närmare 700 programpunkter

Kontakter

Bilder

Mat, möten och människor vid Bältespännarparken Bild: Dick Gillberg/goteborg.com
Mat, möten och människor vid Bältespännarparken Bild: Dick Gillberg/goteborg.com
Ladda ned bild

Länkar

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum