Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Gothenburg Culture Festivals första artister är släppta

Dela

Under Gothenburg Culture Festival den 6–11 augusti blir Göteborg proppfullt av alla sorters kultur. Nu släpper vi tre av årets artistbokningar: Eivør, Dark Tranquility och Iiris Viljanen.

Färöiska Eivør Pálsdóttir är en av artisterna på Gothenburg Culture Festival
Färöiska Eivør Pálsdóttir är en av artisterna på Gothenburg Culture Festival

Eivør, 9 augusti kl 22.00, Kungstorget

Färöiska Eivør Pálsdóttir blandar jazz, folkmusik, country, pop och klassiskt. Redan som sextonåring var hon musiker på heltid och hennes solodebutalbum släpptes år 2000. Hon har varit sångerska i rockbandet Clickhaze och i jazzgruppen Yggdrasil och rör sig fritt mellan olika genrer och växlar mellan att sjunga på färöiska och engelska.

”Eivör är onekligen en artist på frammarsch och det känns fantastiskt att kunna bjuda in henne till Gothenburg Culture Festival och låta den stora allmänheten få ta del av denna nordiska diamant. Hon är ett unikum och bjuder alltid på storslagna konserter!” säger Daniel Johansson, programproducent på Gothenburg Culture Festival.

Dark Tranquillity, 8 augusti kl. 21.30, Kungstorget

Dark Tranquillity skapade i början av 1990-talet, tillsammans med band som At The Gates och Ceremonial Oath, en egen variant av death metal med starka melodier som har fått efterföljare över hela världen. Inte minst i USA nämner mängder av band den göteborgska stilen som sin inspirationskälla.

”Dark Tranquillity är verkligen pionjärer och ett av de mest betydelsefulla banden som skapare av ”The Gothenburg sound”.  Att få möjlighet att erbjuda göteborgarna en gratis konsert med dessa melodiska dödsmetall-hjältar på hemmaplan, på Kungstorget, känns naturligtvis fantastiskt. Detta kommer garanterat bli en kväll att minnas!” säger Daniel Johansson.                                              

Iiris Viljanen, 7 augusti kl.  16.30, Bältespännarparken

Iiris Viljanen är en av Sveriges främsta liveakter och hyllas för sin närvaro och sina pianomelodier. Hennes personliga texter berättar ofta om psykisk ohälsa varvat med vardagsbetraktelser. Det är svårt att jämföra henne med andra artister, eller som någon skrev: Viljanen är liksom sitt eget universum.

Häromdagen släpptes nyheten att Rix FM Festival avslutar Gothenburg Culture Festival på Kungstorget den 11 augusti. Gothenburg Culture Festivals program i sin helhet släpps i slutet av juni.

FAKTA:

  • Göteborg & Co:s uppdrag är att genom Gothenburg Culture Festival uppmärksamma och stärka det rika kulturutbudet i regionen och medverka till att Göteborg och Västra Götalandsregionen blir än mer attraktiva att leva och verka i samt att besöka. Gothenburg Culture Festival ska vara en angelägenhet för alla göteborgare och för hela Västra Götalands län.
  • Sedan 1991 har Göteborgs Stad genom Göteborg & Co bjudit göteborgarna och invånarna i Västra Götalandsregionen samt tillresta besökare på stadsfestival, först i form av Göteborgskalaset och sedan 2007 som Göteborgs Kulturkalas.
  • 2018 hade Göteborgs Kulturkalas 1,7 miljoner besök och bjöd på 1 700 programpunkter i samarbete med 250 programpartner från kulturlivet.

Programmet är gratis för besökarna och öppet för alla.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Färöiska Eivør Pálsdóttir är en av artisterna på Gothenburg Culture Festival
Färöiska Eivør Pálsdóttir är en av artisterna på Gothenburg Culture Festival
Ladda ned bild

Länkar

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum