Uppsala kommun

Gottsundaskolan stängs tillfälligt delvis från måndag 7 december och övergår till distansundervisning

Dela

Utbildningsförvaltningen har beslutat om att från måndag 7 december tillfälligt stänga delar av Gottsundaskolan med anledning av hög frånvaro bland personalen.

Beslutet att tillfälligt stänga skolan gäller till att börja med

  • Måndag 7 december
  • Tisdag 8 december

Vissa elever kan komma att undantas från beslutet och dessa elever och deras vårdnadshavare kommer att informeras separat.

- Anledningen till att vi fattar det här beslutet är en hög frånvaro bland personalen. Vi vill säkra en så bra och trygg miljö som möjligt för både våra elever och vår personal och behöver under dessa två dagar se över bemanningssituationen, följa smittspridningen och se över vilka anpassningar vi kan göra under resterande dagar innan det efterlängtade jullovet infaller. Det kan till exempel röra sig om schemabrytande aktiviteter och friluftsdagar, säger Erik Ojala, chef för kommunala grundskolan.

Nyckelord

Kontakter

För mer information kontakta

Erik Ojala, chef för kommunal grundskola
erik.ojala@uppsala.se
018-727 27 97

Christina Stenhammar, verksamhetschef centrala elevhälsan
christina.stenhammar@uppsala.se
018-727 20 15

Uppsala kommun
Kommunikatör i beredskap
072-580 56 17
kib@uppsala.se

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Nya åtgärder ska förebygga smittspridning på högstadiet10.1.2021 15:20:11 CETPressmeddelande

Inför starten på vårterminen stoppar Uppsala kommuns grundskolor undervisning där elever från olika skolor samlas i gemensamma elevgrupper. Beslutet påverkar framförallt lektioner i vissa ämnen som moderna språk, modersmål och hemkunskap där det är vanligt att elever åker till en annan skola. Undervisning ska istället hållas på elevens hemskola eller genom fjärr- eller distansundervisning.

Flerpartiöverenskommelse om genomförande av fyrspårsavtalet7.1.2021 13:00:00 CETPressmeddelande

Uppsalas mittenstyre och Moderaterna kan idag presentera en överenskommelse om vägen framåt för genomförandet av fyrspårsavtalet och utbyggnaden av de sydöstra stadsdelarna där cykel, gång och kollektivtrafik kommer sättas i främsta rummet. Överenskommelsen innefattar mer blandad bebyggelse i de sydöstra stadsdelarna, ett framkomlighetspaket för södra Uppsala och en bostadssatsning på landsbygden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum