Spanska Turistbyrån

Grand Tour: en rutt för att upptäcka Katalonien

Dela

Grand Tour Katalonien är en lång rundtur för att upptäcka vad Katalonien har att erbjuda: städer och byar, kust och natur, kultur och gastronomi. Denna rutt går längs natursköna vägar och är utformad för att göras med motorfordon.

Port de la Bonaigua (etapp 3) ©Som Turisme
Port de la Bonaigua (etapp 3) ©Som Turisme

Grand Tour är skapad för att lära känna territoriet på ett autentiskt sätt. Huvudrutten kan slutföras på 13 dagar men vi kan även utforska ruttens fem olika etapper och ägna dem mellan fem till sju dagar vardera. Mer än 400 aktiviteter gör att vi kan upptäcka varje område i detalj.

Låt oss se hur färdvägen går om vi startar från Barcelona och reser medurs. Vi börjar resan!

Etapp 1: Vingårdar med havskänsla. Mittregionen.

Denna väg tar oss från Barcelona till Tarragona. På vägen kommer vi att se de överraskande landskapen på berget Montserrat, landsbygden i Bages, vingårdarna vid havet i Penèdes, Garrafkusten och det medeltida klostret Santes Creus.

Etapp 2: På jakt efter historia. Södra regionen.

Ett besök till platserna som härstammar från den romerska tiden i Tarragona är början på resan som tar oss till staden Lleida. På vägen besöker vi de modernistiska byggnaderna i Reus och naturparken vid utmynningen av floden Ebro. Vi kommer även att upptäcka modernistiska vingårdar och de utmärkta vingårdarna i Priorat, innan vi passerar det välkända medeltida klostret El Poblet.

Etapp 3: Nära himlen. Västra regionen.

Från höjden vid katedralen i Lleida startar vi denna etapp under de bästa stjärnhimlarna i Katalonien. Vi reser till hjärtat av Pyrenéerna för att vandra bland glaciärsjöar, vattenfall och bergsbyar samt upptäcka den medeltida romanska arkitekturen som finns med på världsarvslistan. Vi kommer att njuta av hantverksost, korv och läckra bergsrecept.

Etapp 4: Hyllning till naturen. Norra Regionen.

Från La Seu d'Urgell till Figueres, Salvador Dalis födelseort, hittar vi spektakulära landskap som det imponerande berget Pedraforca. Vi kommer att kunna flyga luftballong över de gamla vulkanerna i La Garrotxa och besöka charmiga medeltida städer som Besalú.

Etapp 5: Vidare från surrealism till modernism. Östra regionen.

Mellan Figueres och Barcelona kan vi njuta av havet och bergen. Vi kommer att korsa Empordas kust och åka längs de charmiga kustvägarna på Costa Brava. Vi kommer även att besöka vackra stenbyar, städerna Girona och Vic samt skåda den modernistiska arkitekturen i de små städerna på kusten i Maresme.

För att se det här innehållet från www.youtube.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Läs mer om Spanien: Spain.info.

Mer information om hur du reser tryggt: travelsafe.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Port de la Bonaigua (etapp 3) ©Som Turisme
Port de la Bonaigua (etapp 3) ©Som Turisme
Ladda ned bild
Berget Montserrat (etapp 1) @SomTurisme
Berget Montserrat (etapp 1) @SomTurisme
Ladda ned bild
El Poblet  (etapp 2) @inmedia
El Poblet (etapp 2) @inmedia
Ladda ned bild
Santa Pau (etapp 4) ©Pep Sau
Santa Pau (etapp 4) ©Pep Sau
Ladda ned bild
Klostret Sant Pere de Rodes (etapp 5) ©La Guerrilla
Klostret Sant Pere de Rodes (etapp 5) ©La Guerrilla
Ladda ned bild

Länkar

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Läs mer om Spanien på spain.info och vår tidning på svenska upptackspanien.com.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum