Huddinge Kommun

Gratis broddar och änglameditation på Huddinges seniorvecka

Dela

Den 17 september går startskottet för Huddinge kommuns uppskattade seniorvecka. Fem dagar fyllda av aktiviteter för att främja ett aktivt och hälsosamt liv för seniorer. Samtidigt startar utdelningen av gratis broddar till alla över 65 år i Huddinge.

Illustration: Huddinge kommun
Illustration: Huddinge kommun

Syftet med seniorveckan är att lyfta upp det stora utbud av aktiviteter som finns för alla över 65 år i kommunen.

– Seniorveckan handlar mycket om att skapa möten och minska ofrivillig ensamhet bland våra äldre. Jag vill därför slå ett extra slag för våra herrträffar, gruppromenader och gemensamma luncher som vi erbjuder under veckan, säger Love Bergström (M), äldreomsorgsnämndens ordförande, Huddinge kommun.

Seniorveckan innehåller i år över 90 aktiviteter. Det är ett blandat program där det förhoppningsvis ska gå att hitta något för alla, oavsett intresse. Körsång, gymnastik, surfplattevisning och meditation är några av aktiviteterna.

– Varje år försöker vi ha nya typer av aktiviteter i programmet. Och söker man lugn och ro, kan årets änglameditation kanske vara ett alternativ, säger Love Bergström (M).

Under veckan startar kommunens utdelning av gratis broddar för att minska risken för fallskador bland äldre. Det enda som behövs är att man tar med sig den kupong som delats ut i brevlådan tillsammans med årets seniorprogram. Därefter kommer broddar fortsatt att delas ut på utlämningsställen i de olika kommundelarna med start den 1 oktober.

Seniorveckan avslutas med en avslutningsfest fredagen den 21 september klockan 13.00–15.00 på Folkes i Huddinge centrum.

Program för Seniorveckan 17-21 september

Hela programmet finns på huddinge.se/seniorveckan.

Utlämning av broddar

Broddarna delas ut på en rad olika ställen under seniorveckan. Sedan fortsätter utdelningen med start den 1 oktober på ett flertal ställen i kommunen. Läs mer.

För mer information, kontakta:

Johanna Nordin, kommunikatör, social-och äldreomsorgsförvaltningen, 08–535 312 84, johanna.nordin@huddinge.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Huddinge kommun, 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Illustration: Huddinge kommun
Illustration: Huddinge kommun
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum