Grums kommun

Gratis frukost till elever på Jättestenskolan i Grums kommun

Dela

Elever i årskurs 7-9 erbjuds att äta gratis frukost på Jättestenskolan från och med vecka 12. Det är ett projekt som pågår fram till sommarlovet och finansieras av folkhälsomedel.

-Många elever hoppar över att äta frukost innan de går till skolan av olika anledningar och syftet med projektet är att få dem att äta frukost för att få en bra start på dagen, få mer energi och kunna tillgodogöra sig undervisningen bättre, säger Eva Hamnebo områdeschef kost och städ i Grums kommun. I förlängningen kan det leda till att fler elever blir godkända när de går ur nian.

Frukosten serveras mellan 7.45 och 10.00 och består av fil, havrekuddar, smörgåsar pålägg och en bit frukt eller grönsak. Arbetsmarknadsenheten bistår med två frukostvärdar som sköter det praktiska i restaurangen samt diskar.

 

Kontaktperson
Eva Hamnebo
Områdeschef kost och städ
0555-421 50
eva.hamnebo@grums.se

Bilder

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

En Vänerkommun i Karlstadsregionen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns nordvästra strand. Här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron. Kommunen är den största arbetsgivaren och därefter BillerudKorsnäs AB. Vid det växande handels- och industriområdet Nyängen möts E18 och E 45.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum