Stockholms stadStockholms stad

Gratis kultur för unga i sommar

Dela

Dans, cirkus, akrobatik och gymnastik. Kulturskolan erbjuder gratis workshops för alla unga, mellan 6-19 år, den 27 juni – 8 juli i Spånga, Järva, Östberg och Rågsved, Bredäng, Skärholmen, Vårberg och Sätra.

Kul med kulturskolan i sommar
Kul med kulturskolan i sommar

I flera stadsdelar är det många barn och unga som stannar i stan under sommarlovet, och då vill Kulturskolan att de ska ha någonting kul och kreativt att göra. Allt är gratis och utan krav på anmälan. Det ska vara kravlöst och kul.

Här finns programmet:

Sommarens kurser och popup-aktiviteter - Kulturskolan Stockholm

Kom och träffa barnen, ungdomarna och pedagogerna:

Mari Raudsepp arbetar som dansare, pedagog, organisatör och koreograf. Mari har varit aktiv inom streetdanskulturen och battle/klubbscenen sedan 2008 och är medlem i dans‐kollektivet ”De La Vibe”. Hon praktiserar och undervisar framför allt i dansstilen House både internationellt och i Stockholm. Under de senaste 3 åren har Mari arbetat med projektet “Rosales” med koreografen Paloma Madrid. Rosales är en multidisciplinär koreografisk plattform för studier om kroppen, konstnärliga läkande processer och scenkonsten.

Maureen Asic är född och uppvuxen i Fittja och har för närvarande sin bas i Stockholm. Maureen arbetar som dansare, danspedagog och koreograf. Maureen började sin professionella dansträning när hon var 22 år och är utbildad på Broadway Dance Center i New York City. Hon har bott New York och LA och jobbat med: Jennifer Lopez (MV) "El Anillo", JoJo (MV) "When Love Hurts", Fergie (MV) "Little Party Never Kill Nobody", Maluma (Scene) "Latin AMA'S", Ginuwine (Scene) "The Sol Venue", HelloFlo (Reklam) "Poise".

Stevie Nii-Adu Mensah ärmusiklärare på Sätraskolan - och pedagog i aktiviteten ”Låtskrivarvärld workshop” för unga personer mellan 13-19 år. Stevie är en omtyckt lärare av många barn och unga i Skärholmen, Tensta och Rinkeby samt Vällingby. Dels för att han har arbetat länge med barn och unga – men är också för sitt engagemang och arbete i Tensta Gospel Choir. Stevie har också arbetat som kapellmästare för Sabina Ddumba och Mapei.

Lidiana Barros är en brasiliansk instruktör som älskar att lära ut dans, capoeira och cirkus. Hon vill gärna sprida vidare sina kunskaper om brasiliansk kultur.

Amah Gilmore, jobbar som assistent, kommer från Ghana, Sverige och USA och vill i framtiden resa mycket samt lära sig flera språk. Det roligast Amah vet är att dansa, ta hand om växter och läsa samt drömmer om att en dag globalt påverka välfärdssektorer med dans.

Kontakt: Asynja Gray, producent 076-124 90 29 asynja.gray@edu.stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80

Bilder

Kul med kulturskolan i sommar
Kul med kulturskolan i sommar
Ladda ned bild
Kulturskolans pedagoger. Från vänster;
Amah, Mari och Asynja
Mitten; Lidiana och Carla 
Bak; Maureen Foto:Selfie
Kulturskolans pedagoger. Från vänster; Amah, Mari och Asynja Mitten; Lidiana och Carla Bak; Maureen Foto:Selfie
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum