RF/SISU

Greentopia samlar musik, idrott och städer för att bidra till klimatneutrala städer 2030

Dela

Livemusikbranschen, idrottsrörelsen och svenska städer har gått samman i ett unikt samarbete – Greentopia – för att minska de klimatavtryck som evenemang för med sig. Startskottet för det gemensamma arbetet sker i Helsingborg den 2–3 september. Konkreta arbetssätt och metoder tillsammans med ett gemensamt klimatlöfte driver arbetet mot klimatneutrala städer 2030.

– Idrottsevenemang skapar glädje, engagemang, tillväxt och stolthet och kan ses som en motor med potential för att påskynda klimatomställningen. Som evenemangsarrangörer kan vi tillsammans ta ansvar för att minska de klimatavtryck som evenemang för med sig. Vi hoppas att vårt samarbete ska öka takten i positiv riktning, säger Leif Johansson, Centrum för idrottsevenemang Riksidrottsförbundet.

Evenemang utgör en växande miljardindustri och är ett allt viktigare verktyg för samhällsutveckling. Glädjen och lusten i ett evenemang är speciellt. Här finns en kraft och makt att påverka och förändra. Just därför har evenemang en stor potential att bidra till, trycka på och påskynda klimatomställningen.

Vid klimatkonferensen, The Helsingborg Summit, den 2–3 september kommer Greentopia att presentera ett klimatlöfte. Anslutna till Greentopia kommer målmedvetet arbeta för att minska de klimatavtryck som evenemangen medför, men ska också arbeta aktivt för att påverka besökare och andra intressenter för att tillsammans bidra till målet om klimatneutrala städer 2030. Deltar från idrottsrörelsen gör även Charlotte Kalla och Björn Ferry.

Initiativtagare är Svensk Live, Riksidrottsförbundet, Destination Eskilstuna, Borås TME, Göteborg och Co, GotEvent, Luger, Liseberg, Blixten & Co, Storsjöyran, och Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond. Satsningen finansieras via det strategiska Innovationsprogrammet Viable Cities.

Här finns program för The Helsingborg Summit 2–3 september (länk)

Här kan du hitta stöd och verktyg för arbetet med idrottsevenemang (länk)

För mer information kontakta

Leif Johansson
Centrum för idrottsevenemang, Riksidrottsförbundet
08-699 62 26

Joppe Pihlgren
Svensk Live
joppe@svensklive.se                                                                         

Ebba Lindqvist
PR
brev@ebbalindqvist.se
070-480 33 00

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum