Grönt ljus för 137 lägenheter i Huddinge

Dela
Bild: Ikano bostad AB
Bild: Ikano bostad AB

Under måndagens natur- och byggnadsnämnd beslutades att ge grönt ljus för den nya fastigheten Brandstegen 10. Med bygglovet på plats kan byggnationen av flerbostadshuset starta. Fastigheten ligger i Storängen.

- Det är alltid en rolig känsla att klubba igenom beslut som gör det möjligt för fler att bli Huddingebor. Ett växande Storängen ger underlag för ett levande Huddinge centrum, säger Christian Ottosson (C), ordförande i natur- och byggnadsnämnden.

I fastigheten ryms också 261 cykelparkeringar, för att främja hållbara transporter. Det kommer att finnas 72 parkeringsplatser för de boende. Förutom lägenheter kommer det i samma kvarter också inrymmas särskilt LSS-boende och förskola, något som gör området attraktivt för flera. Kombinationen av små och större lägenheter ger möjlighet för både singelhushåll och familjer att slå rot i Huddinge.

Fakta:

Antal lägenheter: 137

1 RoK : 27 st

2 RoK: 51 st.

3 RoK: 46 st.

4 RoK: 13 st.

För mer information:

Christian Ottosson (C)

christian.ottosson@huddinge.se

Bilder

Bild: Ikano bostad AB
Bild: Ikano bostad AB
Ladda ned bild

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum