C.F. Møller Architects

Grönt ljus för den nya vårdbyggnaden vid Danderyds sjukhus

Dela

Nu börjar bygget av den nya vårdbyggnaden vid Danderyds sjukhus som C.F. Møller Architects gestaltat i samarbete med Carlstedts arkitekter. Byggnaden kommer att rymma vårdavdelningar, mottagningar och en helikopterlandningsplats på taket.

Tisdag den 17 november fick utbyggnaden av Danderyds sjukhus i Stockholm grönt ljus i Regionfullmäktige, och bygget kan börja. C.F. Møller Architects har fått i uppdrag av Locum att rita en av de nya vårdbyggnaderna, som kommer att byggas direkt väster om den nya akutvårdsbyggnaden med en totalyta på cirka 34 000 kvadratmeter. Den 14 våningar höga byggnaden ska rymma minst 164 vårdplatser, mottagningar, stödfunktioner till angränsande verksamheter och en helikopterplattform på taket. Huset länkas ihop med den nya byggnaden för akutvård vilket kommer att underlätta flödet mellan byggnaderna.

Vi är glada att ha tilldelats det här uppdraget och ser fram emot att realisera bygget i samarbete med Locum och Carlstedts Arkitekter, säger Vendela Martinac, kontorschef och uppdragsansvarig arkitekt på C.F. Møller Architects.

Mänskligt och effektivt

Formen på den nya vårdbyggnaden gör att besökaren kommer att mötas av den mänskliga skalan, då entrén placeras i de låga delarna av huset som vetter mot parken. Fasadens struktur är rationell och tydlig och liknar den karaktäristiska arkitekturen på Danderyds sjukhus. Byggnadsvolymen har optimerats för att möjliggöra god utsikt från vårdrumsplanen. På de nedre mottagningsplanen har kommunikation, samt möjlighet till cirkulation varit viktigt att uppnå.

Den nya vårdbyggnaden möjliggör att den mottagnings- och slutenvårdsverksamhet som bedrivs kan möta dagens myndighetskrav, tillämpa moderna arbetssätt, utföra patientsäker vård och samtidigt utveckla vårdens effektivitet.

I arbetet med formgivningen har vi använt våra erfarenheter från liknande projekt i Norden, England och Tyskland, och vår expertis inom Healing Architecture och effektiva och komplexa vårdbyggnader, säger Vendela.

Arbetet väntas pågå till 2025 då Danderyds sjukhus AB tar över byggnaden.

Nyckelord

Kontakter

Vendela Martinac
Kontorschef, Arkitekt sar/msa

D:+46 (0)7 3773 6431

E: vmc@cfmoller.com

Bilder

Länkar

Om

C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Krukmakargatan 21
118 51 Stockholm

+46 (0)8 5557 6000http://www.cfmoller.com/-sv/

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt.

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Unika designlösningar 

Våra designlösningar skapas metodiskt och holistiskt efter en noggrann analys av det lokala sammanhanget. Vi är med och skapar nya globala standarder genom att främja en designmetod som integrerar stadsplanering, landskap, arkitektur och design.

I vårt arbete är miljö- och resursmedvetenhet, sunda projektfinanser, socialt ansvar och bra hantverk självklara inslag. Den här helhetssynen är hjärtat i alla våra projekt, från masterplan till detalj.

Sedan grundandet i Danmark 1924 har vi stolt bidragit till utvecklingen av välfärdssamhällen i både Skandinavien och resten av världen. Vårt driv att etablera nya arkitektoniska standarder med fokus på det funktionella, konstnärliga och sociala fortsätter att prisas internationellt.

Totalt har C.F. Møller idag cirka 350 anställda. Förutom kontoret i Stockholm har C.F. Møller kontor i Malmö, Oslo, London, Berlin, Århus, Köpenhamn och Aalborg

Följ C.F. Møller Architects

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från C.F. Møller Architects

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum