Bonnier News

Grönt ljus för Gota Media och Bonnier News Local

Dela
Konkurrensverket har godkänt partnerskapet mellan Gota Media och Bonnier News Local och därmed slutförs affären.

Under 2021 ingick Gota Media och Bonnier News Local en avsiktsförklaring gällande ett strategiskt partnerskap. Konkurrensverket har nu gett sitt godkännande och den 24 mars slutfördes därför affären. I och med detta blir Gota Media ägare till 20 procent av Bonnier News Local och Bonnier News Local förvärvar 30 procent i Gota Media. 

Därmed tillträder Bonnier News vd, Anders Eriksson och Bonnier News Locals affärsområdeschef, Mikael Nestius som ledamöter i Gota Medias styrelse. Samtidigt tar Gota Medias vd och koncernchef, Boine Gepertz och styrelseordförande Bennie Ohlsson plats i Bonnier News Locals styrelse. 

Målsättningen med partnerskapet är att långsiktigt trygga den lokala journalistiken i de bägge koncernernas utgivningsområden. Detta genom att åstadkomma en snabbare och än mer hållbar digital transformation, samt tillsammans stärka positionen på den svenska annonsmarknaden. Samarbetet kommer även skapa kostnadssynergier som möjliggör journalistiska satsningar och gör att bägge bolagen kan fortsätta att spela en betydelsefull roll för att hålla den lokala demokratin levande.

Gota Media är en framstående aktör inom svensk lokaltidningsjournalistik som står som ägare till högkvalitativa varumärken och starka lokaltidningar såsom Borås Tidning, Barometern, Smålandsposten, Blekinge Läns Tidning och Kristianstadsbladet. Bolaget ägs av de två stiftelserna, Stiftelsen Barometern i Kalmar och Tore G Wärenstams stiftelse i Borås.

Bonnier News Local, som samägs av Bonnier News och norska Amedia, är en ledande lokaltidningskoncern med verksamhet i södra Sverige och i Mellansverige. Koncernen är resultatet av ett tidigare samgående mellan före detta Mittmedia, Hall Media och HD-Sydsvenskan.

 

Nyckelord

Kontakter

Boine Gepertz, vd och koncernchef Gota Media
0702-77 38 92, boine.gepertz@gotamedia.se


Bennie Ohlsson, styrelseordförande Gota Media
0703-59 92 97, bennie.ohlsson@gotamedia.se


Anders Eriksson, vd Bonnier News
08-738 19 21, anders.eriksson@bonniernews.se


Mikael Nestius, affärsområdeschef Bonnier News Local
0702-66 63 77, mikael.nestius@bonniernews.se

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra över 100 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Di-Gruppen fortsätter att expandera – blir delägare i nyhetstjänsten Breakit16.5.2023 11:38:21 CEST | Pressmeddelande

Nu förvärvar Di-gruppen en minoritetspost i bolaget bakom Breakit – Breaking Media AB. Avsikten är att förvärva resten av bolaget om cirka tre år. Grundarna Stefan Lundell och Olle Aronsson, tillsammans med bolagets första investerare, investmentbolaget Swedia Capital, kvarstår tills vidare som majoritetsägare. – Vi har följt Breakit under en längre tid och ser nu en möjlighet att accelerera bolagets tillväxttakt och långsiktigt öka stabiliteten genom att gå in som delägare, säger Peter Fellman, chefredaktör på Dagens industri och affärsområdeschef på Bonnier News Business.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum