Huddinge kommun - politik

Grönt ljus för Huddinges nya äldreboende

Dela

Igår tisdag beslutade natur- och byggnadsnämnden att ge bygglov till ett nytt äldreboende och en förskola i Segeltorp, på fastigheten Bildhuggaren 1 i Segeltorp. Det är en helt ny yteffektiv kombination där verksamheterna delar på till exempel kök.

- Det är mycket glädjande att idag få besluta om framförallt ett nytt äldreboende. Behovet finns och nu blir det ca 90 nya platser för äldre. Vi har länge längtat efter detta och nu kan spaden sättas i marken för Huddinges första äldreboende på många år, säger Christian Ottosson (C), ordförande i Natur- och byggnadsnämnden.

Enligt bygglovet är det äldreboendet som kommer ta störst plats i fastigheten. Förskolan får sex avdelningar och får en härlig förskolegård och lekyta utomhus. Att köket lokaliseras centralt innebär också att båda verksamheterna kan använda detta och även personalutrymmen samlokaliseras.

Byggnaden uppförs delvis med gröna tak för upptagning av regnvatten. Innan startbesked ges för att börja bygga ska föroreningarna i marken tas hand om. Inflyttning planeras till senast år 2021.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Välbesökt och inspirerande kongress för Lokala partiers nätverk med Huddingepartiet och Drevvikenpartiet som värdar1.4.2019 14:47:42 CESTPressmeddelande

Ett 35-tal representanter för 14 lokala partier från Piteå i norr till Lund i södra Sverige genomförde under lördagen 2019 års kongress för Lokala partiers nätverk. Kongressen ägde rum i Huddinges kommunhus. De två lokala partierna, Huddingepartiet och Drevvikenpartiet i Huddinge kommun stod som värdar för kongressen, som var ett värdefullt tillfälle för lokala partier att träffas och utbyta erfarenheter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum