Grönt ljus för ny förskola vid Sjövägen

Dela

Natur- och byggnadsnämnden har beslutat att ge bygglov till en ny förskola på fastigheten Rubinen 6, Sjövägen 26 i Huddinge.

– Vi är glada att kunna ge grönt ljus för bygget av en ny förskola på Sjövägen. Huddinge växer och vi måste se till att det finns tillräckligt med lokaler som möter Huddinge-föräldrarnas behov, säger Christian Ottosson (C), kommunalråd och ordförande i natur- och byggnadsnämnden.

Turako Skolfastighet 9 AB ansökte i mars 2017 om bygglov för nybyggnad av en förskola i kvarteret Rubinen 6. Pysslingen förskolor och skolor kommer att flytta sin verksamhet hit från Prästvägen 30, Huddinge och planerar att utöka antalet förskoleplatser till 130 barn fördelat på 9 avdelningar och cirka 22 medarbetare.

– Nya, fräscha lokaler för Solängens förskola ger bättre förutsättningar för en trygg och bra förskoleverksamhet. De 30 nya tillkommande förskoleplatserna är ett välkommet tillskott, eftersom antalet förskolebarn växer snabbt i Huddinge, säger Karl Henriksson (KD), ordförande i förskolenämnden.

Projekten innehåller en förskolebyggnad med en byggnadsarea om 676 moch en bruttoarea om 1 300 m2. Till detta kommer ett barnvagnsförråd om 8 m2.

För mer information:

Christian Ottosson (C), kommunalråd och natur-och byggnadsnämndens ordförande

08-535 313 54

christian.ottosson@huddinge.se

Karl Henriksson (KD)kommunalråd och förskolenämndens ordförande

08-535 313 51

karl.henriksson@huddinge.se

Fredrik Jöngren (C)politisk sekreterare

08-535 301 48

fredrik.jongren@huddinge.se

Johanna Patricius (KD)politisk sekreterare

08-535 301 69

johanna.patricius@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Rekordstor satsning på förskolan i budget för 201914.5.2018 14:19Pressmeddelande

I koalitionens förslag till budget för 2019 finns ett tydligt fokus på barn och unga. De största satsningarna har riktats till kommunens förskoleverksamheter där man satsar 16,8 miljoner kronor extra utöver den ordinarie uppräkningen för att minska barngrupperna och öka andelen förskollärare. I förslaget till budget finns också en fortsatt prioritering av barn i behov av särskilt stöd med en extra satsning på 3,8 miljoner kronor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum