Grönt ljus för ny förskola vid Sjövägen

Dela

Natur- och byggnadsnämnden har beslutat att ge bygglov till en ny förskola på fastigheten Rubinen 6, Sjövägen 26 i Huddinge.

– Vi är glada att kunna ge grönt ljus för bygget av en ny förskola på Sjövägen. Huddinge växer och vi måste se till att det finns tillräckligt med lokaler som möter Huddinge-föräldrarnas behov, säger Christian Ottosson (C), kommunalråd och ordförande i natur- och byggnadsnämnden.

Turako Skolfastighet 9 AB ansökte i mars 2017 om bygglov för nybyggnad av en förskola i kvarteret Rubinen 6. Pysslingen förskolor och skolor kommer att flytta sin verksamhet hit från Prästvägen 30, Huddinge och planerar att utöka antalet förskoleplatser till 130 barn fördelat på 9 avdelningar och cirka 22 medarbetare.

– Nya, fräscha lokaler för Solängens förskola ger bättre förutsättningar för en trygg och bra förskoleverksamhet. De 30 nya tillkommande förskoleplatserna är ett välkommet tillskott, eftersom antalet förskolebarn växer snabbt i Huddinge, säger Karl Henriksson (KD), ordförande i förskolenämnden.

Projekten innehåller en förskolebyggnad med en byggnadsarea om 676 moch en bruttoarea om 1 300 m2. Till detta kommer ett barnvagnsförråd om 8 m2.

För mer information:

Christian Ottosson (C), kommunalråd och natur-och byggnadsnämndens ordförande

08-535 313 54

christian.ottosson@huddinge.se

Karl Henriksson (KD)kommunalråd och förskolenämndens ordförande

08-535 313 51

karl.henriksson@huddinge.se

Fredrik Jöngren (C)politisk sekreterare

08-535 301 48

fredrik.jongren@huddinge.se

Johanna Patricius (KD)politisk sekreterare

08-535 301 69

johanna.patricius@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum