Handelsrådet

Grönt ljus för ytterligare kompetenslyft

Dela

Handelsrådets nya ESF-projekt ger också större handelsföretag möjlighet till avgiftsfri kompetensutveckling för både arbetare och tjänstemän.

Sedan våren 2019 driver Handelsrådet ESF-projektet "Kompetenslyft för handeln" med utbildningar för handelsföretag med upp till och med 49 anställda. Målet är att stötta handeln med viktig kompetensutveckling utifrån handelns digitala transformation.

Med nya "Kompetenslyft för handeln 2", start våren 2021, får också större handelsföretag samma möjlighet.
– De företag som deltar får mer kompetenta medarbetare, samtidigt som företagen stärker sin förmåga att analysera organisationens kompetensbehov och planera insatser för kompetensutveckling, säger Helen Rönnholm, Handelsrådets kompetens- och utbildningsexpert.

Vissa av utbildningarna vänder sig till ägare/verksamhetsansvarig och andra till företagets medarbetare, såväl arbetare som tjänstemän. Även korttidspermitterade medarbetare kan ta del av utbildningarna.
Utbildningarna sker digitalt och är kostnadsfria, med tid som enda insats. Utbildningslängden varierar från en till två halvdagar. Ansökan görs företagsvis.

– Den pågående pandemin har gjort att handelns digitala transformation går fortare. Vår förhoppning är att utbildningarna kommer att bidra till att fler företag och individer står kompetensmässigt rustade för handeln post-corona, säger Handelsrådets vd Mats Johansson.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Handelsrådet
HandelsrådetHandelsrådet förenar parterna inom handeln för att öka kunskapen om handelns betydelse i samhället, stärka handelns konkurrenskraft och skapa goda villkor för företagens medarbetare.

Handelsrådets verksamhet fokuserar på fem verksamhetsområden:
• Arbetsmiljö och säkerhet
• Forskning och utveckling
• Internationellt
• Omställning
• Yrke och kompetens

Handelsrådet är ett samarbete mellan arbetsgivarorganisationerna Fremia och Svensk Handel och arbetstagarorganisationerna Akademikerförbunden, Handelsanställdas förbund och Unionen.

Följ Handelsrådet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Handelsrådet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum