Umeå kommun

Grubbeelever på vandring bland vulkaner och regnskog

Dela

Fem elever i årskurs 9 på Grubbeskolan åker tillsammans med två lärare till den franska ön Réunion i november för att vandra bland vulkaner och regnskog. Totalt deltar 20 elever i årskurserna 8 och 9 i projektet HIKE där de genom vandringar ska få ta del av andra länders kulturarv.

Projektet ska uppmuntra eleverna att utforska Europas rika och mångsidiga kulturarv, att reflektera över dess roll i våra liv och öka acceptansen och förståelsen för varandra.

– Eleverna har visat stort intresse och totalt 20 elever har lottats ut att delta i projektet under två år. Vi kommer att åka på fyra olika resor, tre vandringar och ett besök i EU-parlamentet i Bryssel. Det kommer att ge eleverna stärkt kamratskap och upplevelser långt utöver det vanliga som de kan bära med sig hela livet, säger Daniel Annelind, lärare på Grubbeskolan.

Grubbeskolan arbetar aktivt för att utvidga kontaktnätet genom olika internationella projekt och har som långsiktigt mål att alltid kunna erbjuda elever att delta i ett europeiskt projekt. Olika projekt bidrar till utveckling av nya metoder för undervisning, starkare skolidentitet och stolthet för skolan. Inför läsåret 20/21 är förhoppningen att ytterligare ett Erasmusprojekt blir godkänt och kan genomföras på skolan.

Följ resan, som påbörjas måndag 11 november 2019, på skolans instagram: @studierpagrubbe

Fakta:
HIKE står för Heritage Identity Knowledge Exploration och finansieras genom Erasmus projektmedel. Skolor blir genom projektet del av en europeisk gemenskap där eleverna får ta del av respektive lands kulturarv främst genom vandringar i de olika deltagarländerna. Deltagare förutom Sverige är Tyskland (Hildburghausen) och Frankrike (Réunion).


Kontakt:

Daniel Annelind
lärare Grubbeskolan
Umeå kommun
daniel.annelind@umea.se
076-794 10 88

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum