Grums kommun

Grums finns kvar i våra hjärtan

Dela

Inom kort flyttas många av de asylsökande som via Migrationsverket har bott i Grums. På Valborgsmässoafton besökte ett tiotal av dem kommunhuset för att tacka för sin tid här.

– Även om vi flyttar härifrån så finns Grums kvar i våra hjärtan, sa Hayder Mohammed från Irak och överlämnade en målning av Grums centrum.

Det var cirka tio av de asylsökande som varit aktiva inom TIA-projektet (tidiga insatser för asylsökande) som kom för att tacka Grums kommun.
– Vi är tacksamma för alla fina insatser som kommunen har gjort för oss asylsökande i Grums kommun, från kurser och utbildningar till att ni har jobbat med integration i kommunen, sa Hayder Mohammed och fortsatte:
– Demokratin, friheten och tryggheten som man har i Sverige kommer också att finnas kvar i minnet. Det är viktigt att behandla alla lika, att inte göra skillnad mellan människor.

Hayder berättade även att de asylsökande varit stressade och ledsna efter Migrationsverkets beslut om att flytta dem.
– Vi kommer aldrig att glömma Grums och vi vill därför lämna ett gemensamt minne till kommunen från oss asylsökande, sa Hayder och överlämnade en målning av Grums centrum till Annika Lomarker, kommunchef.
– Detta är beslut som varken ni eller vi råder över och vi önskar er stort lycka till i framtiden, sa Annika Lomarker.

Fotnot: TIA-projektet finansieras av projektmedel från Länsstyrelsen i Värmland och det är projektledaren Olivia Claréus som tillsammans med olika verksamheter och föreningar inom och utanför kommunen har ordnat aktiviteter och undervisning för de asylsökande.

Bilder

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

En Vänerkommun i Karlstadsregionen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns nordvästra strand. Här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron. Kommunen är den största arbetsgivaren och därefter BillerudKorsnäs AB. Vid det växande handels- och industriområdet Nyängen möts E18 och E 45.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum