Grums kommun

Grums kommun arrangerar informationsdag om att ta svenskt körkort

Dela

Trafikverket besöker Värmlands trafikcenter, kanske mer känt som halkbanan i Grums, och berättar hur det går till att ta körkort i Sverige.

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Lördagen den 13 april klockan 13.00–16.00 anordnar Grums kommun informationsdagen "Så tar du körkort i Sverige!". Informationen riktar sig främst till nyanlända och asylsökande och därför finns tolkar på dari, arabiska, tigrinja och somaliska på plats.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen finns på plats med en brandbil för att berätta mer om hur vi ska agera om vi är först på plats vid en trafikolycka. På plats finns även Grums bibliotek som har med sig körkortsböcker på olika språk.

Dagen arrangeras av Grums kommun i samarbete med NTF Värmland, Trafikverket, Räddningstjänsten Karlstadregionen och ABF.

Informationsdagen finansieras med hjälp av projekten TIA (tidiga insatser för asylsökande) och Järpegatan tillsammans, via projektmedel från Länsstyrelsen Värmland. 

Välkommen!

Program

Start 13.00 vid halkbanan i Grums - Värmlands trafikcenter 

13.15 Trafikverket: "Från körkortstillstånd till körkort"

14.45 Fika och frågor

15.00 Räddningstjänsten - vad gör du vid en olycka?

Kontaktperson:
Ann Nyhlén, NTF Värmland, initiativtagare till informationsdagen
0555-100 13
ann.nyhlen@ntf.se

Bilder

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos
Ladda ned bild

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

En Vänerkommun i Karlstadsregionen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns nordvästra strand. Här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron. Kommunen är den största arbetsgivaren och därefter BillerudKorsnäs AB. Vid det växande handels- och industriområdet Nyängen möts E18 och E 45.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum