Grums kommun

Grums kommun bäst i Värmland!

Dela

Något att vara stolt över! Grums kommun bäst i Värmland och på sjätteplats i Sverige när det gäller hur kommuner lyckas med skolan utifrån sina förutsättningar. I år är första gången Lärarnas Riksförbund rangordnar kommunerna efter hur de sköter sina grundskolor.

Foto: Øyvind Lund
Foto: Øyvind Lund

Lärarnas riksförbund släppte i dagarna undersökningen Lyckas din kommun med skolan utifrån sina förutsättningar?

Undersökningen är en jämförelese av grundskolor med hänsyn till vilka egenskaper de olika kommunerna har.

Totalresultatet är en sammanslagning av: undervisningskostnad per elev, lärarlöner, lärarbehörighet samt elevresultat med kontroll för kommunegenskaper.

När de olika kategorierna vägs samman är det uppenbart att det är svårt för kommunerna att hålla en hög nivå inom alla områden. Enligt modellen är det Bengtsfors som utifrån sina förutsättningar lyckas allra bäst. Grums kommun hamnar på sjätte plats i landet och lyckas bäst av kommunerna i Värmland!

Bilder

Foto: Øyvind Lund
Foto: Øyvind Lund
Ladda ned bild

Dokument

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

En Vänerkommun i Karlstadsregionen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns nordvästra strand. Här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron. Kommunen är den största arbetsgivaren och därefter BillerudKorsnäs AB. Vid det växande handels- och industriområdet Nyängen möts E18 och E 45.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum