Grums kommun

Grums kommun näst bäst företagsklimat i Värmland!

Dela

För fjärde året i rad återfinns Grums kommun på pallplats i den viktiga frågan om företagsklimatet. Näringslivschef Maria Röhr gläds över det goda samarbetet med både företag och föreningar.

Från vänster Maria Röhr, Leif Haraldsson och Assar Akramsson
Från vänster Maria Röhr, Leif Haraldsson och Assar Akramsson

Återigen ligger Grums kommun med i toppen gällande företagsklimatet bland kommunerna i länet i och med andraplaceringen, som även renderar plats 39 i hela riket. Maria Röhr, Grums kommuns näringslivschef, gläds över att det långsiktiga strategiska arbetet fortsätter att bära frukt.

– Det känns fantastiskt att Grums kommun även i år placerar sig bland de tre bästa kommunerna i Värmland gällande företagsklimatet. Vi på tillväxtfunktionen har i samarbete med våra folkvalda politiker fortsatt det viktiga arbetet med att ha en nära dialog med företagarna i kommunen. Det ska vara lätt att komma i kontakt med oss och jag hoppas och tror att vi har lyckats med det. Vi gör kontinuerligt företagsbesök för att hålla dialogen levande och snabbt få indikationer på både det vi är bra på och det vi behöver utveckla.

Maria vill även lyfta fram de andra kommunerna i länet, både för det goda jobb de utför och för det synnerligen goda samarbetsklimatet kommunerna emellan.

– Vi gratulerar även Sunne kommun till tätplatsen och gläds extra mycket med Kils kommun som kliver upp på pallen för första gången. Från Grums kommuns sida är vi stolta över, och naturligtvis även väldigt ödmjuka inför, att i ett så starkt startfält återigen kunna placera oss bland topp tre för fjärde året i rad! 

Leif Haraldsson, kommunalråd (S), stämmer även han in i glädjekören:

– Vi är så klart både glada och stolta, men vi är inte nöjda. För att vi ska kunna utveckla det lokala näringslivet vidare, och även säkra nästa generationsskifte inom företagandet, är det oerhört viktigt att vi får tillbaka en lokal finansiell närvaro i form av en bank i Grums. Därför fortsätter vi oförtrutet att jobba vidare med denna viktiga fråga.

Grumsföretagaren Assar Akramsson, Sibylla Grums, vill särskilt framhäva vikten av det goda samarbetet.

– Jag har hela tiden haft en bra dialog med Grums kommun och de ger ett bra stöd och finns alltid tillgängliga. Tillsammans med kommunen kommer vi företagare verkligen sätta Grums på Sverigekartan de kommande åren!

Avslutningsvis vill näringslivschef Maria Röhr återigen framhålla företagarna och deras goda ambassadörskap som viktiga nycklar till de fortsatta framgångarna.

– Vi har 580 företag  och två företagsföreningar i kommunen som alla är  goda ambassadör för vår kommun. Vi har ett nära samarbete med både företag och föreningarna när vi arrangerar olika evenemang och detta samarbete stärker företagsklimatet i kommunen.

Kontakter

Bilder

Från vänster Maria Röhr, Leif Haraldsson och Assar Akramsson
Från vänster Maria Röhr, Leif Haraldsson och Assar Akramsson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

En Vänerkommun i Karlstadsregionen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns nordvästra strand. Här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron. Kommunen är den största arbetsgivaren och därefter BillerudKorsnäs AB. Vid det växande handels- och industriområdet Nyängen möts E18 och E 45.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum