Grums kommun

Grums vinnare av Bästa Tillväxt 2019!

Dela

Grums kommun vinner priset Bästa Tillväxt 2019 i Värmlands län.

Det här är Bästa Tillväxt

Priset Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Röster om utmärkelsen

– Den här utmärkelsen bygger på verkliga fakta till skillnad från andra undersökningar som ofta utgår från personliga åsikter. Att Grums toppar i Värmland är extra roligt eftersom det är en liten kommun, men också en kommun där stora börsbolag investerat miljardbelopp. Det visar att svensk basindustri fortsatt är konkurrenskraftig och att det finns en hög innovationsgrad, säger Harald Stjerna, partner på Syna.

– Att få priset Bästa Tillväxt är naturligtvis ett fint bevis på att näringslivet i kommunen mår bra. Jag är stolt, men mest stolta ska våra duktiga företagare vara. Det är ju de som gör jobbet och skapar arbetstillfällena, säger Maria Röhr som är näringslivschef i Grums.

– Både Billerud-Korsnäs miljardinvestering i en helt ny anläggning och Stora Ensos nya produktion i Gruvöns sågverk kan inte överskattas. Dels tryggar de sysselsättningen för många, dels visar det på att båda företagen satsar långsiktigt, vilket naturligtvis är extra glädjande, avslutar Maria Röhr.

Den bästa tillväxten finns där de flesta växer

Bred tillväxt skapar stabila regioner. Därför är Bästa Tillväxt en viktig värdemätare. Synas tillväxtindex premierar en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer. Bästa Tillväxt bygger på fakta. Syna granskar siffror från företagens bokslut, vilket ger information om hur det faktiskt har gått för näringslivet i Sveriges kommuner.

Tre värden mäts:

• Andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
• Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
• Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.
Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

Läs mer på Synas hemsida: https://upplysningar.syna.se/nyheter/nyhet/miljardinvesteringar-visar-att-foretagen-tror-pa-grumslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

Grums kommun är en vacker Vänerkommun i södra Värmland med cirka 9 000 invånare. Vi är en del av Vänersamarbetet och ingår i Karlstadsregionen. Här finns gemenskap och närhet i alla bemärkelser.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum