Einar Mattsson

Grundförstärkning av Hovings Malmgård

Dela

Målet är att rusta upp Hovings Malmgård så att den återigen kan användas. Vår förhoppning är att vi även ska kunna tillföra nya bostäder så att hela platsen blir mer attraktiv och användbar. Därför för vi en dialog med Stockholms stad om en idé om att få uppföra vårdbostäder på platsen. Det sker parallellt med att vi rustar upp malmgården, något som börjar med en grundförstärkning. När det finns något nytt att berätta lägger vi upp ny information här i vårt pressrum.

Hovings Malmgård. Foto Einar Mattsson.
Hovings Malmgård. Foto Einar Mattsson.

Start oktober 2020 
Malmgården har en sättningsskada och vi har under en längre tid arbetat med detta tillsammans med specialistkompetenser för att få till stånd en grundförstärkning. Detta för att grundförstärkningen måste göras mycket varsamt. Grundförstärkningen inleddes nu under oktober och inom några veckor kommer arbetet att synas mer utifrån. Då kommer vi att schakta ur marken runt huset och ställa upp fler arbetsbodar, denna gång i trädgården. 

Vi har tagit hänsyn till de kulturhistoriska värdena inom och utanför huset i både projektering och planering. Arbetet sker i samråd med vår antikvarie. 

Rivning och demontering 
Vi har börjat med att riva modernare inredning som tex en tidigare ljudstudio. Den sten och de inredningarna som ska bevaras och återbrukas i efterkommande upprustning har vi varsamt demonterat, allt i samråd med antikvarien.  

Trädgården 
Vi tar även hand om trädgården. Träd som stått för nära huset tas ner, vi har gallrat i buskaget och fällt de almar som tyvärr blivit sjuka. Allt arbete sker med arborister som också beskär vissa träd. 

Då vi vill ha säkra parkvägar och begränsa påverkan av miljön runt huset kommer en tillfällig väg att anordnas i Alsnögatans backe. Samtliga grannfastigheter har fått information.    

Klart vintern 2021- därefter vila 
Arbetena med grundförstärkningen beräknas bli klart under vintern 2021/2022. Därefter behöver huset stilla sig efter grundförstärkningen i två år. Efter en två års vila kan husets utvändiga upprustning inledas. Sist gör man den invändiga upprustningen.  

Nyckelord

Bilder

Hovings Malmgård. Foto Einar Mattsson.
Hovings Malmgård. Foto Einar Mattsson.
Ladda ned bild

Om

Om Einar Mattsson Projekt AB 

Einar Mattsson är en långsiktig fastighetsaktör som varit verksam på Stockholms bostadsmarknad i 80 år. Med 5 800 bostäder är vi idag Stockholms stads största privata ägare av hyresbostäder. Einar Mattsson Projekt AB är det dotterbolag som arbetar med att över alla konjunkturcykler utveckla nya bostäder i Stockholms län där råmark eller projektfastigheter förvärvas och utvecklas till efterfrågade bostäder. Einar Mattsson är en av de mest aktiva projektutvecklarna i regionen och har som mål att färdigställa minst 4000 bostäder under en tioårsperiod. I koncernen ingår också ett fastighetsbolag, förvaltningsbolag, en byggentreprenadverksamhet och ett bolag som sköter övriga investeringar.

 

Läs mer om oss på einarmattsson.se och Facebook

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Att 90 procent skulle rekommendera sin nuvarande chef till sina vänner är något att vara stolt över” – fredagsporträttet med Pernilla Bouveng24.9.2021 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Trots att hon endast arbetat här under ett år och började under pandemin, har civilekonomen Pernilla Bouveng gjort sig nästintill oumbärlig. Med tydliga åsikter, stort intresse och lust har hon blivit en underhålls- och ROT-ninja. Hon är ambitiös, strukturerad och bidrar till teamkänslan. Pernilla känner sig ärofylld över att få hantera en fastighet från 1400-talet i Gamla stan. Hon jobbar ständigt med sin personliga utveckling såväl som med renoveringsprojekten hemma.

”Det är kul med en bransch som växer mycket och känns trygg” — fredagsporträttet med Maria Karlsson17.9.2021 09:55:19 CEST | Blogginlägg

Tack vare sitt eget driv och nyfikenhet på sina äldre, erfarna och kunniga kollegors kunskap har Maria Karlsson idag jobbat sig till rollen som biträdande fastighetsförvaltare. Nu handlar dagarna om kontraktshanteringar och alla de ärenden som uppstår kring hyresgästers boende. Hon är särskilt förtjust i Bagarmossen, är ett socialt geni med stor familj och vänskara, och hon minns semesterdagarna i Dalarna som sommarens bästa. Hon använder bakning som terapi och har ett extra gott öga till ett av Afrikas länder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum