Norrköpings kommun

Grundlig granskning pågår av Upplev Norrköping

Dela

Efter det som framkommit om bland annat Upplev Norrköpings leksaksinköp i samband med Marvel Avengers-utställningen, så har bolaget inlett en granskning av hela sin ekonomi. Samtidigt pågår det en grundlig granskning av Upplev Norrköping som genomförs av ägarbolaget Norrköpings Rådhus AB:s auktoriserade revisorer.

– Det är bra att Upplev Norrköpings nya ledning nu går till botten med det som inträffat och arbetar för att få lagret med leksaker sålt. Hos Norrköping Rådhus AB:s egna auktoriserade revisorer pågår också en fördjupad granskning av bolaget. Det är viktigt att bristerna som funnits i bolaget åtgärdas. I först hand behöver nu utredningen bli klar, innan det går det inte att uttala sig i ansvarsfrågan, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (s).

I dagsläget tyder inget på brister i bolagetskoncernens riktlinjer och delegationsordningar. Men även de kommer nu att ses över.

– Frågan om Upplev Norrköping ska vara kvar som bolag har inget med detta att göra. Reglerna är i princip desamma i vår kommun oavsett förvaltning eller bolag, säger Lars Stjernkvist (s).

Kontakt:
Lars Stjernkvist
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-527 26 27
________________________________________________________________________

Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072 574 70 69

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Unikt O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping14.11.2018 14:00Pressmeddelande

Världens största orienteringstävling, O-Ringen, arrangeras i Norrköping i sommar. I tävlingarna kommer världens äldste orienterare hundraåringen Rune Haraldsson, 23-faldiga världsmästaren Simone Niggli samt världens första orienterare i robotklassen att delta. Det centrala läget, den kompakta O-Ringenstaden på Himmelstalundsfältet och den unika Kolmårdsterrängen ger O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping förutsättningar för att bli ett lyckat arrangemang och en folkfest.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum