AcadeMedia

Grundskolan Vittra Västra Hamnen avvecklas

Dela
AcadeMedia har beslutat att avveckla grundskolan Vittra Västra Hamnen i Malmö, en verksamhet som man drivit i drygt 20 år. Verksamheten fortsätter läsåret ut, fram till juni 2023, för samtliga elever som går på skolan idag. Skolan fortsätter därefter verksamheten som vanligt för de elever som idag går i årskurs 7 och 8 i ytterligare två år. Nuvarande årskurs 9 berörs inte.

– Trots omfattande satsningar på skolan har vi inte lyckats vända en negativ trend, där allt färre elever söker till skolan. Detta har bidragit till svårigheter att långsiktigt bedriva en stabil verksamhet med hög kvalitet. Vi tycker givetvis att det är väldigt tråkigt att behöva fatta detta beslut, säger Anneli Wisén, utbildningsdirektör för Vittra skolor. 

Avvecklingen kommer att ske i två steg. Elever som går i årskurs nio berörs inte av avvecklingen. Elever som går i årskurs 7 och 8 har möjlighet att gå kvar på skolan hela sin skoltid, fram till juni 2025. Övriga elever från förskoleklass till årskurs 6 får hjälp att söka plats på andra grundskolor. 

Huvudmannen för Vittra arbetar nära kommunen och står även i kontakt med andra fristående skolor, för att hitta så bra alternativ som möjligt för varje enskild elev. 

– Det viktigaste just nu är att de elever som går på skolan får riktigt bra undervisning, och att alla hjälps åt så att elevernas fortsatta skolgång och sista år hos oss blir riktigt bra.  Tillsammans med skolans medarbetare ska vi säkra elevernas undervisning och utveckling, genom att erbjuda en stabil och trygg verksamhet, säger Anneli Wisén. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Vittra grundades 1993 och består idag av 23 samhällsengagerade grundskolor varav 14 med integrerade förskolor. Skolorna har en unik pedagogisk inriktning som baseras på tre delar: medvetet lärande, modig kultur och tydlig struktur. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum