Spendrups Bryggeri AB

Grythyttan i ny skrud för gourmanden

Dela

Grythyttan är känd för sin långa tradition av god mat- och dryckeskultur, och självklart har en sådan ort sitt eget vatten i sann gourmetanda. Grythyttan lanserar nu ett stilla och varsamt kolsyrat vatten i en exklusiv PET-flaska som förstärker måltidsupplevelsen.

Ända sedan Gästgivargården uppfördes 1641 har man kunnat släcka törsten på plats i Grythyttan. Vattnet har lokala anor och kommer från trakten då det hämtas från Hellebrunn utanför Grythyttan. Vattnet är därmed friskt och naturligt fyllt med viktiga mineraler.

– Grythyttan är ett resultat av ett nära samarbete med krögare och sommelierer, och tillsammans med dem har vi utökat Grythyttans sortiment med en ny variant som är varsamt kolsyrad. Vi har även tagit fram två nya flaskformat för att förstärka helheten kring mat- och dryckesupplevelsen, säger Stefan Santos marknadschef Grythyttan.

Grythyttan tappas direkt från källan med en orörd mineralbalans från naturen utan några tillsatser. Det stilla källvattnet är ett neutralt vatten med en lätt sälta, bra mineralbalans och frisk karaktär. Det kolsyrade vattnet är varsamt kolsyrat. Smaken är frisk med balanserad sälta och lätt karaktär med fina bubblor. För att optimera friskheten och mineralbalansen i vattnet serveras drycken kyld vid 4 till 8 grader.

– Självklart är det viktigt med ett gott vatten till en måltid med många smaker. Det är vattnet som medlar mellan maten och vinet, och neutraliserar smaklökarna inför nästa upplevelse. Ett varsamt kolsyrat vatten är dessutom fräscht och behagligt att dricka och kan bidra till hela smakupplevelsen, säger Daniel Norlander, sommelier på Grythyttans Gästgivargård.

De nya formaten lanseras i november i samband med delfinalerna av Årets Kock i Helsingborg och Karlstad, men redan idag kan man lägga order. För beställning, ring 0771-49 49 10.

 

För mer information vänligen kontakta: 

Stefan Santos, marknadschef, Grythyttan 
076 -116 79 50,  stefan.santos@spendrups.se

Annika Molander, kommunikationsdirektör, Spendrups 
073-355 06 16,  annika.molander@spendrups.se

Kontakter

Bilder

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Gotlands Bryggeri har hittat sitt nya hem vid Hällarna16.4.2018 12:30Pressmeddelande

Nu är det klart att Gotlands Bryggeri bygger sitt nya bryggeri vid Hällarna i den södra delen av Visby. Tomten, på Cypressgatan 3 B, ligger ovanför den nya kryssningskajen och motsvarar kraven på ett nytt bryggeri med bra produktionsförutsättningar och ett bra läge. Bygglovshandlingarna kommer att lämnas in i början av hösten. Investeringen ligger på ca 80 miljoner kronor och det nya bryggeriet beräknas stå klart våren 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum