VisitDenmark

Guide Michelin Nordic 2019: Stjärnfall över Danmark! Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Dela

Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska staden Aarhus igår kväll. Det stora antalet stjärnor som Danmark fick understryker och stärker Danmarks position som ett land som är väl värt att besöka för gastronomiska upplevelser. Med 33 stjärnor totalt till 27 restauranger och 3 nya stjärnor på listan, visar Michelin Guiden att Danmark erbjuder extraordinära kulinariska upplevelser i städerna, såväl som på den danska landsbygden.

Restaurang Frederikshøj i Aarhus Foto: VisitAarhus
Restaurang Frederikshøj i Aarhus Foto: VisitAarhus

Ny på stjärnhimlen är Restaurant Alouette i Köpenhamn som fick en stjärna och Noma i Köpenhamn har också anledning att fira då de nu direkt fick två stjärnor.

-      Det har stor betydelse för turismen att hela Danmark är representerad i Guide Michelin. Michelin-kockarna inspirerar till en hög gastronomisk nivå som bidrar till att attrahera turister till både städer och landsbygd. Bornholm är ett gott exempel på att matupplevelser faktiskt kan bli en del av destinationens DNA, säger Janne Grönkjaer Henriksen, marknadsdirektör på VisitDenmark.

I Aarhus, som var värd för Michelin-utdelningen 2019, var det fyra restauranger som fick behålla varsin stjärna; Domestic, Frederikshøj, Gastronomé, och Substans

Danmark har flest Michelin-stjärnor i Norden. Sverige fick totalt 31 stjärnor fördelade på 26 restauranger. 

Restaurang Koks på Färöarna fick ytterligare en stjärna och stoltserar nu med två stjärnor (inte inräknad i Danmarks total).

Nyckelord

Kontakter

För ytterligare information:

VisitDenmark
Chefkonsulent Monica Svendsmark Hansen, mobil +45 22 96 55 98
Kommunikationschef Anders Rosbo, mobil +45 41 10 70 31

Bilder

Restaurang Frederikshøj i Aarhus Foto: VisitAarhus
Restaurang Frederikshøj i Aarhus Foto: VisitAarhus
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 708 85 54 28http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Conde Nast Travellers läsare har sagt sitt: Bornholm är Europas näst bästa semesterö7.10.2019 20:56:23 CESTPressmeddelande

I mycket fint sällskap och i tuff konkurrens är den danska ön Bornholm 2:a på det internationella resemagasinet Condé Nast Travellers lista över Europas bästa semesteröar. I magasinets Readers’ Choice Award 2019 har 600 000 personer röstat på sina favoriter och Bornholm blev kårad som den näst bästa ön i kategorin ”Top Islands in Europe” – före bland andra Kreta, Sicilien, Korsika och Mallorca. På första plats kom den kroatiska ön Hvar. Förra året knep den grekiska ön Mykonos 1:a platsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum