Simple Feast

Guide till sommarens självplock i Stockholmsområdet

Dela

Snart börjar säsongen för potatis, jordgubbar och andra svenska delikatesser. Många drömmer om ett eget trädgårdsland, men verkligheten ser ofta annorlunda ut för personer boende i lägenhet - inte minst i Stockholmsområdet. Därför har Simple Feast tagit fram en guide över handelsträdgårdar som erbjuder självplock av grönsaker och bär i Stockholm med omnejd.

De flesta kommer att tillbringa sommaren hemma i Sverige i år, på grund av den rådande Coronasituationen. Lokala utflykter är därför mer aktuella än någonsin. En utmärkt aktivitet är att åka till en gård eller handelsträdgård som erbjuder självplock. 

– Vi är många som drömmer om ett eget trädgårdsland men det är långt ifrån alla som har möjligheten att odla själv hemma. Det är en nästintill meditativ aktivitet att plocka grödor, vilket jag tror att stressade stadsbor kan tilltalas lite extra av. Därför är perfekt att det finns ställen som erbjuder självplock, där man kan njuta av upplevelsen och samtidigt få med sig riktigt färska råvaror hem, säger Maximillian Lundin, Sverigechef för Simple Feast. 

Under sommaren gör Simple Feast en satsning på just självplock och skickar med gratis kryddor och recept för att tillreda tex. färskpotatis, jordgubbar och nypon, till de som prenumererar på Simple Feasts matboxar.

Här kan du plocka bär och grönsaker i Stockholm med omnejd:

Observera att det, med anledning av Covid-19, är en bra idé att dubbelkolla öppettider innan besöket.

Trädgårn Södertälje
Erbjuder självplock av bland annat jordgubbar, kryddor, och andra grönsaker i säsong. Har även en gårdsbutik med färska råvaror som odlas på gården.
För mer info: tradgarn-sodertalje.se

---

Slottsträdgården Ulriksdal
I Ulriksdals friland kan du skörda både blommor och grönsaker som är i säsong I olika perioder under sommaren och tidig höst.
För mer info: rappne.se/sortiment/frilandet-sjalvplock

---

Upplands Väsby självplock
Erbjuder självplock av jordgubbar på ett stort fält som ligger mellan Rotebro och Upplands Väsby.
För mer info: uv-sjalvplock.se

---

Mariebergs självplock
För den som har bil eller är sugen på en längre utflykt från Stockholm finns Marieberg i Björkvik utanför Norrtälje. Här erbjuds självplock av jordgubbar, hallon och saskatoonbär.
För mer info: sjalvplock.se

---

Östanlid
Ute på Munsö i närheten av Ekerö finns Östanlid trädgård som erbjuder självplock och gårdsförsäljning av egenodlade äpplen, svarta vinbär, majs och andra grönsaker.
För mer info: ostanlid.se/tradgard

---

Säby gård
Säby gård på Ingarö har vanligtvis självplock av potatis under september. Har även egenpressad rapsolja och potatis till försäljning i gårdsbutiken.
För mer info: sabygardingaro.se

---

Solby gård
Varför inte göra en dagsutflykt till Eskilstuna och vackra Solby gård som erbjuder självplock av bär under sommaren och potatis under tidig höst. Har även en gårdsbutik som säljer egenodlade produkter.
För mer info: jmeurope.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Simple Feast
Simple Feast
Nybrogatan 38
11434 Stockholm

08-420 029 90https://simplefeast.com/se

Om Simple Feast
Simple Feast har över 90 anställda i Sverige, Danmark, Tyskland och USA. Kärnverksamhet är hemleverans av ekologiska växtbaserade måltider – klara att servera på ett ögonblick. Företaget grundades i Köpenhamn 2015 och är sedan oktober 2018 även etablerade i Sverige. Läs mer på simplefeast.com

Följ Simple Feast

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Simple Feast

Varannan svensk tycker det är svårt att utläsa om livsmedel innehåller tillsatser - Fem tips som hjälper dig tyda innehållsförteckningen22.9.2020 08:16:02 CESTPressmeddelande

Drygt sex av tio svenskar har någon gång valt bort ett livsmedel för att det innehöll konstgjorda livsmedelstillsatser. Samtidigt uppger hälften av svenskarna att de tycker det är svårt att utläsa om ett livsmedel innehåller artificiella ingredienser. Det visar en ny undersökning som Novus gjort på uppdrag av Simple Feast. Maximillian Lundin, Sverigechef på Simple Feast, listar sina tips som gör det lättare att tyda vad ett livsmedel innehåller.

Fem svenska grödor från förr som nu gör comeback10.9.2020 09:30:42 CESTPressmeddelande

Fler vill äta svenskodlad mat men alla känner inte till vilka råvaror som går att odla i Sverige. Faktum är att många grödor som tidigare odlades här har fallit i glömska. På senare tid har ett antal odlingsprojekt startats i Sverige för att väcka liv i grödor från förr, tex: gråärta, svarthavre och korova. Simple Feasts Sverigechef Maximillian Lundin tipsar om spännande svenska grödor som nu gör comeback - och hur du tillagar dem.

Så förändras vår matkonsumtion efter krisen - Fem trender som kommer forma hur vi äter i framtiden7.5.2020 09:12:16 CESTPressmeddelande

Coronakrisen har lett till en samhällsdiskussion kring hur hållbar vår nuvarande matkonsumtion egentligen är, kopplat till frågor som import av råvaror och djurhållning. “Jag tror många har fått perspektiv och inser att vi behöver göra förändringar i hur vi konsumerar mat framöver. Fler människor kommer också att bry sig om sin egen hälsa och därför vilja äta mer hållbart”, säger Maximillian Lundin, Sverigechef för Simple Feast. Han spår fem trender som kommer forma hur vi äter framöver som ett resultat av Coronakrisen.

Var fjärde svensk vill äta mer vegetariskt i påsk - Fyra tips för ett grönare och mer hållbart påskbord7.4.2020 08:11:00 CESTPressmeddelande

Närmare hälften av svenskarna vill börja äta fler vegetariska rätter under högtider. Det visar en undersökning som Kantar Sifo genomfört på uppdrag av Simple Feast. En av fyra svenskar uppger också att de vill äta mer vegetariskt specifikt under påsken. Främst är det kvinnor och yngre personer som är intresserade av ett utökat vegetariskt påskbord. Inför helgen tipsar Simple Feast om hur du enkelt adderar mer grönt på påskbordet och minskar svinnet.

Hemlevererad mat en fortsatt trend även framöver2.4.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Coronakrisen har fått allt fler svenskar att handla mat med hemleverans. Men redan innan krisen bröt ut trodde 68 procent av svenskarna att efterfrågan av hemleverad mat troligtvis kommer att öka de kommande fem åren. Det visar en undersökning som Simple Feast genomförde tidigare i år. ”Med tanke på att vi såg en ökad efterfrågan av hemlevererad mat redan innan krisen bröt ut, och att så många nu fått upp ögonen för hemleveranser, så kan vi nog räkna med en fortsatt trend även efter krisen. Särskilt för närodlade råvaror”, säger Maximilian Lundin, Sverigechef för Simple Feast.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum