Svenska Tennisförbundet

Guldjublet: Enskede LTK svenska lagmästare

Dela

Enskede LTK:s damer försvarade guldet och är svenska lagmästare i tennis 2021. I söndagens finalrepris besegrades Fair Play TK med 5–1.

Enskede LTK.
Enskede LTK.

Enskede LTK, som spelade SM-final för andra gången i klubbens historia, vann grundserien och hade därmed hemmaplansfördel i finalen i Enskede Rackethall.

Motståndaren, precis som i förra årets guldmatch: Fair Play TK. De sexfaldiga mästarna från Malmö var framme i sin tolfte raka SM-final.

Ställningen var helt jämn (1–1) efter de inledande dubblarna. Guldet säkrades i singlarna, där Enskede kammade hem full pott vilket innebar segersiffrorna 5–1.
– Vi gav verkligen allt och är jätteglada att det gick vår väg i dag. Segern på förstadubbeln var viktig. I singlarna är det faktiskt svårt att fokusera på sig själv fullt ut eftersom du samtidigt försöker hålla koll på hur det går i de andra matcherna, säger Pemra Özgen.
– Jag älskar verkligen det här laget och klubben. Jag tror jag talar för alla – vi känner oss som hemma här och det är därför vi kommer tillbaka varje år. Vi kommer väldigt bra överens vilket skapar en bra lagkänsla, säger Özgen.

Enskede LTK-coachen Jasmin Galijasevic:
– Jag är så stolt över hela laget. Det var en fantastisk laginsats. Det var nervöst – alla ville verkligen vinna i dag. Alla tjejer spelar som om de vore födda och uppvuxna här i klubben, det är roligt att se.

Fair Play TK-ankaret Cornelia Lister:
– Det svider såklart. Vi kom hit för att ta tillbaka titeln, men i slutändan var Enskede det stadigare laget i finalen. Det är bara att gratulera dem. 
– Jag är glad att vi lyckades ta oss till final, det var vårt första mål. Vi har varit väldigt stadiga i hela serien och levererat som vi förväntat oss. Sedan kan man inte vinna hela tiden. Hade vi fått med oss två dubblar idag hade vi haft en annan typ av situation inför singlarna.

Enskede LTK – Fair Play TK 5–1

D1: Pemra Özgen/Valentyna Ivakhnenko–Dea Herdzelas/Martha Matoula 5–7, 4–6
D2: Ana Vrljic/Berfu Cengiz–Cornelia Lister/Maja Radenkovic6–0, 4–6, 10–6
S1: Pemra Özgen–Dea Herdzelas 6–4, 6–2
S2: Berfu Cengiz–Sofia Nami Samavati 6–2, 6–2
S3: Valentyna Ivakhnenko–Martha Matoula 2–6, 7–5, 10–5
S4: Ana Vrljic–Cornelia Lister 6–1, 6–2

Nyckelord

Bilder

Enskede LTK.
Enskede LTK.
Ladda ned bild

Om

Svenska Tennisförbundet
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

010-444 04 10https://www.tennis.se

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har drygt 124 000 medlemmar organiserade i sju regioner och 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har 13000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

Fair Play Tennisklubb i Malmö blir arrangör till finalspelet av Elitserien powered by MATCHi23.9.2022 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Satsningen på Elitserien powered by MATCHi innebär bland annat ett gemensamt slutspel för både damer och herrar på en och samma spelplats. Nu står det klart att tennisklubben Fair Play blir medarrangör av slutspelet tillsammans med Svenska Tennisförbundet. Spelplats blir System Verification Fair Play Stadion och 16-18 december avgörs kampen om SM-gulden med semifinaler och finaler.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum