Norrköpings kommun

Guldköping firar Norrköping Dolphins SM-guld

Dela

Än en gång får Norrköping, allas vårt Guldköping, möjlighet att fira en idrottslig guldprestation, den här gången inom basket. I helgen gjorde Norrköping Dolphins herrar en imponerande avslutning av säsongen när de mötte Södertälje BBK, och med fyra raka segrar i finalserien tog laget sitt sjätte SM-guld.

Bild: Norrköping Dolphins
Bild: Norrköping Dolphins

– Det är fantastiskt att Dolphins herrar än en gång tagit SM-guld. Norrköping har länge varit en basketstad, och vid sådana här tillfällen blir det såklart väldigt tydligt vilket central plats vi har på den svenska basketkartan. Jag vill rikta ett stort grattis till alla som kämpat hårt för att nå hit, säger Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping.

Med anledning av situationen med covid-19 blir det inte möjligt i dagsläget att skapa tillfälle för Norrköpingsborna att tillsammans fira laget, men Norrköpings kommun vill ändå visa sin hyllning. Det körsbärsträd som var en del av Norrköping light festival, kommer under sommaren att placeras utanför Stadium arena, och då med en ny skrud i Dolphins färger orange. Utöver det kommer Norrköpings kommun att skänka 10 000 kronor till Dolphins barn- och ungdomsverksamhet för att säkerställa att fler baskettalanger ges möjlighet att växa fram i Norrköping. Checken kommer att överlämnas vid herrlagets seriepremiär i höst. Laget kommer också att bjudas in till kommunens Guldmiddag i stadshuset när det blir möjligt.

– Det finns många talanger inom Norrköping Dolphins, och chansen är stor att flera av de som idag lägger ner många timmar i veckan på träningar och matcher en dag också kommer att stå med guldpokalen i handen, precis som herrlaget gör nu. Vi som kommun vill med den här gåvan fira tillsammans och visa vår tacksamhet och vårt stöd till Norrköping Dolphins arbete, säger Anna Thörn, kommundirektör.

Kontakt
Olle Vikmång (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-687 15 38

Anna Thörn
Titel: kommundirektör
Telefon: 073-020 20 36


________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 072-597 09 00

Bilder

Bild: Norrköping Dolphins
Bild: Norrköping Dolphins
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 2311.6.2021 16:12:53 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 23. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

God rättssäkerhet på ekonomiskt bistånd i Norrköping11.6.2021 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ekonomiskt bistånd på arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret (AVK) i Norrköpings kommun har säkerställt att handläggningen är rättssäker. Det bedömer Inspektionen för vård och omsorg (IVO), som har granskat hur verksamheten arbetar med barnrättsperspektiv, delaktighet, tillgänglighet och bemötande. Parallellt visar kontorets egen kvalitetsrapport också på många styrkor i verksamheten, men även ett par förbättringsområden som man inlett ett fokuserat arbete med.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum