Dramaten

Gunilla Asker ny vice VD för Dramaten

Dela

Gunilla Asker, tidigare VD för Svenska Dagbladet, har utsetts till ny vice VD för Dramaten. Hon tillträder tjänsten den 14 augusti.

Gunilla Asker. Foto: Joakim Ståhl
Gunilla Asker. Foto: Joakim Ståhl

– Vi får i Gunilla Asker en oerhört kompetent vice VD för Dramaten. Jag välkomnar henne i en spännande tid för teatern med fler uppsättningar och högre biljettintäkter än någonsin tidigare, säger VD och teaterchef Eirik Stubø.

Gunilla Asker kommer närmast från rollen som VD för Svenska Dagbladet. Hon var verksam inom SvD mellan 2005 och 2018 varav de senaste nio åren som VD. I denna roll har hon lett tidningens lyckade flerkanalsstrategi med fokus på den digitala utvecklingen. Tidigare har hon arbetat för Kantar-SIFO, SJ och Unilever.

– Jag är oerhört glad och stolt över att få det här förtroendet.  Det ska bli så roligt att få börja arbeta på Dramaten. Nu ser jag verkligen fram emot att få börja efter sommaren, då hela teaterns personalstyrka i ett femtiotal yrkesgrupper kraftsamlar inför Bergmanfestivalen, säger Gunilla Asker.

Ulrika Årehed Kågström är styrelseordförande för Dramaten.

– Gunilla Asker är en mycket erfaren, strategisk och tydlig ledare med ett stort intresse för samhällsfrågor och vi i styrelsen ser fram emot att hon tillsammans med VD och teaterchef Eirik Stubø ska fortsätta utveckla Dramaten.

År 2017 hade Dramaten fler uppsättningar och högre biljettintäkter än någonsin tidigare. Totalt nådde teatern en publik på drygt 270 000 varav omkring 40 000 barn och unga. Årets resultat blev 5,4 miljoner och under 2017 producerades 37 egna produktioner på teatern, att jämföras med 32 (2016).  Biljettintäkterna uppgick till 54,6 miljoner kronor, jämfört med 45 miljoner (2016).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gunilla Asker. Foto: Joakim Ståhl
Gunilla Asker. Foto: Joakim Ståhl
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten& presenterar: Who’s afraid of Jenny Wilson?5.9.2018 08:58Pressmeddelande

Artisten Jenny Wilson, regissören Py Huss-Wallin och konstnären Hanna Kisch blir de första att tolka Dramaten&:s nya format Performance concert. Tillsammans har de tre konstnärerna skapat en föreställning som förenar livemusik, teater och performance. Med föreställningen vill de ta oss genom natten mot gryningen. Genom rädslor och sorg och vilda begär. Hela världen är i en skälvande rörelse, inget kommer någonsin vara så som det en gång var. För vem är rädd för vem nu? Urpremiär för Who´s afraid of Jenny Wilson den 8 november på Lilla scenen. Biljetterna släpps idag onsdag den 5 september klockan 12.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum