Europaparlamentet

Gymnasieelever i Malmö frågar ut EU-minister Hans Dahlgren

Dela

Den 30 mars frågar elever vid Bladins gymnasium i Malmö ut EU-minister Hans Dahlgren i en frågestund under ett digitalt besök.

Eleverna vid Bladins gymnasium i Malmö får under 45 minuter ställa frågor direkt till EU-minister Hans Dahlgren.

Frågestunden är en del av Europaparlamentets digitala EU-skolturné för skolor som deltar i Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram.

"Vi är väldigt glada att kunna erbjuda elever på Europaparlamentets ambassadörsskolor denna unika möjlighet att ställa frågor till ledande beslutsfattare på EU-nivå", säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

”För oss på Bladins gymnasium är detta ett unikt tillfälle då våra elever får möjlighet att ställa frågor direkt till en person på den absolut högsta maktnivån. Detta bidrar till ökat intresse och förståelse gällande arbetet inom den Europeiska unionen, Bladins är tacksamma för att få denna möjlighet”, säger Erik Kvist, EU-skolambassadör vid Bladins gymnasium.

Dag: Onsdag den 30 mars

Tid: 10.00–10.45 EU-minister Hans Dahlgren frågas ut

Moderatorer: Markus Bonekamp, Europaparlamentets kontor i Sverige

Plats: Europaparlamentets Youtubesida

Bakgrund:

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram sjösattes i februari 2017 för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Bladins gymnasium är en av 76 skolor i Sverige, och en av 1 500 skolor i EU, som deltar i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum