AcadeMedia

Gymnasieelever kör från Malmö till Vilhelmina

Dela
Nu på lördag den 4 februari ger sig yrkeselever från Praktiska gymnasiet Malmö Norra ut på en lång körning tillsammans med sina lärare på fordon- och transportprogrammet. Eleverna kommer tillsammans med sina lärare att köra två lastbilar och två personbilar tur och retur från Arlöv i Skåne till Vilhelmina i Västerbotten. Resan kommer att utgöra en del av elevernas YKB (yrkeskompetensbevis).
Äntligen får skolans elever framföra sina fordon på snö. Här ett stopp i Uppsala på vägen till Sundsvall.
Äntligen får skolans elever framföra sina fordon på snö. Här ett stopp i Uppsala på vägen till Sundsvall.

– Syftet med resan är att utveckla elevernas körteknik i skiftande miljöer. De behöver erfarenhet av olika väglag, och i Malmö är bristen på snö som bekant total, säger Gert-Ove Sigurdhsson, rektor på Praktiska Malmö Norra. 

Resan startar i Arlöv tidigt på lördag morgon den 4 februari. Gruppen vill försöka undvika rusningstrafiken i Stockholm på väg mot Praktiska gymnasiet Uppsala där den första övernattningen sker. Därefter fortsätter resan till Östersund där eleverna ska övernatta på Jämtlands gymnasium i Fyrvalla. Gruppen räknar med att anlända till Malgomajskolan i Vilhelmina lagom till lunch på måndagen. 

På Malgomajskolan tar eleverna på skolans transportprogram emot gruppen. De kommer bland annat hämta isblock, besöka en körgård och en fordonspark. I Vilhelmina kommer elever och lärare även att göra ett studiebesök för att uppleva samekulturen. Sista natten i Västerbotten kommer eleverna att tillbringa i militärtält i Stalon. Där blir det även skotertur med instruktör och andra vintriga aktiviteter. Resan hem går bland annat via Mora. Lördag 11 februari anländer elever och lärare åter i Arlöv med sina fyra fordon. 

Transportlärarna Håkan Olsson, Inger Alm och Anette Standar reser tillsammans med fordonstekniklärare Karwan Kvarnström och eleverna på den långa resan. Yrkeseleverna går alla årskurs 3 på på Praktiska Malmö Norras fordon- och transportprogram med inriktning transport. Resan kommer att utgöra en del av elevernas yrkeskompetensbevis som de erhåller när de tar examen. För de flesta av eleverna blir detta den första resan till Norrland. 

– Gruppen kommer att köra nästan tre tusen kilometer tur och retur under veckan, i såväl lastbil som i personbil och i varierande väglag. Förutom att eleverna får många timmar bakom ratten så tror vi att resan blir en upplevelse för livet med personlig utveckling för varje elev, säger Anette Standar, en av lärarna som reser med gruppen på lördag.

För mer information inför och under resan, kontakta gärna transportlärare Anette Standar på Praktiska Malmö Norra på 076-0012419.

Fakta: Praktiska Malmö Norra
Skolan hette tidigare Framtidsgymnasiet och ligger på Strömgatan 13 i Arlöv, Malmö. Den har följande yrkesinriktade gymnasieprogram: el och energi, fordon och transport, VVS och fastighet samt introduktionsprogrammet. I Malmö finns även Praktiska Malmö City på Industrigatan 13 och Praktiska Malmö Limhamn. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Äntligen får skolans elever framföra sina fordon på snö. Här ett stopp i Uppsala på vägen till Sundsvall.
Äntligen får skolans elever framföra sina fordon på snö. Här ett stopp i Uppsala på vägen till Sundsvall.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Praktiska Gymnasiet består av totalt 36 yrkesinriktade gymnasieskolor. Skolorna erbjuder tillsammans 13 olika program, cirka 40 inriktningar och mer än 100 yrkesutgångar där man varvar teori med praktik i form av APL, lärlingsplatser och lärlingsanställningar i nära samarbete med näringslivet. 

Praktiska Gymnasiet är en del av AcadeMedia.  

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum