Umeå kommun

Gymnasieelever skapar kampanjer för Umebrå – Samarbete för kreativa lösningar i ett svårt ämne

Dela

Umebrå ger elever på medieprogrammet vid Midgårdsskolan i uppdrag att arbeta fram kampanjidéer för att motverka våld i ungas nära relationer. Tisdag 27 april kommer Umebrå tillsammans med representanter för polisen, Fältgruppen, fritidsgårdar, Tjej- och Kvinnojouren i Umeå att presentera uppdraget för eleverna i Midgårdsskolans aula Valhalla.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Eleverna på Midgårdsskolans medieprogram kommer under våren att arbeta i grupper med att skapa kampanjidéer för att motverka våld i ungas nära relationer. Elevgrupperna kommer att presentera sina idéer tisdag 8 juni.

- Det känns jättespännande att få möjligheten till det här samarbetet med Umebrå, säger Cecilia Holm, medielärare och mentor för Estetiska programmet Estetik och media på Midgårdsskolan.

Uppdragspresentationen gör Umebrå tillsammans med fler samarbetspartners som möter ungdomar i sin vardag, som Tjej- och kvinnojouren, Västangård fritidsgård, Fältgruppen och polisen i Umeå.

- Blir någon av kampanjidéerna väldigt bra, vilket vi tror, kommer vi att förverkliga den. Vi tror stenhårt på att det här samarbetet kommer att bära frukt, säger Ulrika Granskog, processledare för Umebrå på Umeå kommun.

Tid och plats: Midgårdsskolans aula Valhalla, tisdag 27 april klockan 13.00.

Umebrå är Umeå kommuns verksamhet för att förebygga brott. Satsningen tillsammans med Midgårdsskolan är bara ett av många samverkansprojekt som Umebrå ingår i. Sedan lång tid tillbaka har Umebrå haft ett nära samarbete med lokalpolis, näringsliv, föreningar och andra aktörer i Umeå för att förutsättningarna ska bli så goda som möjligt för att Umeå ska kunna växa tryggt och säkert.

Nyckelord

Kontakter

Ulrika Granskog, Umebrå, Umeå kommun
090-16 17 12
ulrika.granskog@umea.se

Cecilia Holm, Midgårdsskolan
070-686 21 27
cecilia.holm@umea.se

Bilder

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Ladda ned bild

Dokument

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Parterna överens om slutreglering för Lundabron13.7.2021 15:09:18 CEST | Pressmeddelande

Umeå kommun och bygg- och anläggningsföretaget Veidekke har kommit överens om kostnaderna för bygget av Lundabron. Uppgörelsen fastställdes av Tekniska nämnden vid ett extra sammanträde i dag. – Bron är uppskattad och mycket välanvänd av Umeåborna. Samtidigt blev den betydligt dyrare än planerat, vilket verkligen bekymrat oss. Det här måste vi självklart dra lärdomar av, säger Lena Karlsson Engman, ordförande för Tekniska nämnden, Umeå kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum