Linköpings kommun

Gymnasiemässa ska guida elever till rätt gymnasieval

Dela

Lördagen den 11 november är det dags för årets stora gymnasiemässa på Konsert & Kongress i Linköping. Där får blivande gymnasieelever möjlighet att botanisera bland 22 olika gymnasieskolors program i Linköping, Kinda, Mjölby samt Åtvidaberg.

Gymnasiemässan lockar årligen 5000 besökare och är en del i en större informationssatsning som blivande gymnasieelever får ta del av inför gymnasievalet i januari 2018. Syftet med mässan är att guida elever i årskurs nio till rätt gymnasieval.

På mässan kommer eleverna kunna besöka alla skolors montrar för att få en inblick i vilka skolor och program som finns i de kommuner som deltar. Eleverna får även tips och idéer om vilka skolor de ska besöka under respektive skolas egna ”Öppet hus”-tillfällen längre fram under hösten och vintern.

– Det är en stor mässa med mycket att ta in, men förhoppningsvis ska den ändå kunna leda till att valet av inriktning på gymnasiet underlättas. Naturligtvis är andra också välkomna att förkovra sig i alla olika sorters inriktningar som finns runt om i Östergötland, säger projektledare Lennart Lundwall.

På mässan kommer det bli seminarium med information från studie- och yrkesvägledare (SYV) och gymnasieantagningen, kring hur själva valet och ansökningarna går till. På plats finns även Linköpings universitet, Arbetsförmedlingen med flera. Dessutom blir det underhållning och uppvisning på både inom- och utomhusscenerna. På mässan finns också tolkar som representerar 12 olika språk.

Tid: lördagen den 11 november klockan 09.30-14.00
Plats: Linköping Konsert & Kongress ,
Konsistoriegatan 7

Läs mer på www.gymnasiemassa.se

För mer information kontakta Lennart Lundwall, projektledare utbildningskontoret, telefon: 013-207376, e-post: lennart.lundwall@linkoping.se

Kontakter

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 157 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum