Håll Sverige Rent

Gymnasieskola i Helsingborg kan få pris för sitt arbete med hållbarhet

Dela
Nicolaiskolan i Helsingborg är nominerad till Årets Grön Flagg-gymnasium. Priset delas ut av Håll Sverige Rent till det gymnasium som gjort en särskild insats för hållbar utveckling och som är ansluten till Grön Flagg.

– Alla barn och unga ska få möjlighet att arbeta för en hållbar utveckling. Vi vill lyfta fram de skolor och förskolor som arbetar med detta och som samtidigt ger barnen framtidstro och handlingskraft, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Tre gymnasier, fem grundskolor och fem förskolor är nominerade till priset, som delas ut till en vinnare i varje kategori. I år är andra gången som utmärkelserna delas ut. Vinnarna tillkännages i samband med Grön Flagg-dagen den 12 november.

Nicolaiskolan är nominerad till Årets Grön Flagg-gymnasium med motiveringen:

För den påverkan de haft på externa aktörer genom att bland annat ställa krav på palmoljefria caféverksamheter. För en kampanj att få Helsingborgs skolor att minska sitt matsvinn samt en antirökningskampanj. Genom dessa kampanjer försöker skolan få hela staden att nå en större hållbarhet samt för att kunna uppnås FN:s globala mål.

Hållbar utveckling är en del av läroplanen, och alltså något som både skolor och förskolor ska arbeta med. Grön Flagg är ett program som ger stöd och struktur till det arbetet. I lärandet kring hållbar utveckling får eleverna lära sig om nedskräpning, klimatpåverkan och andra hållbarhetsfrågor.

I Sverige är 350 skolor och 1650 förskolor med i Grön Flagg. Grön Flagg drivs av Håll Sverige Rent och ingår i det internationella nätverket Eco-Schools som förenar miljontals barn och unga runt om i världen.

Årets Grön Flagg-priser delas ut i samverkan med Akademibokhandeln.

För mer information:

Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent, telefon 076-941 01 89

Kristina Bjerka, ansvarig för Grön Flagg på Håll Sverige Rent, telefon 070-363 43 27

HÄR ÄR ALLA NOMINERADE GYMNASIER
Björkängsgymnasiet i Borås
Nicoliaskolan i Helsingborg
Värnhemsskolan i Malmö

HÄR ÄR ALLA NOMINERADE GRUNDSKOLOR
Garnvindeskolan i Ale
Göteborgs högre samskola
Lilla Sätraskolan i Gävle
Misterhults skola i Oskarshamn
Tornhagsskolan i Linköping

HÄR ÄR ALLA NOMINERADE FÖRSKOLOR
Förskolan Stjärnflockan i Umeå
Montessoriförskolan Pyramiden i Borås
Gustav Adolfs förskola i Stockholm
Råda Mosse Förskola i Lidköping
Förskolan Trollet i Kalmar

VAD ÄR GRÖN FLAGG?
Grön Flagg är Håll Sverige Rents program som hjälper lärare och pedagoger att väcka upptäckarglädje kring hållbarhetsfrågor hos barn och unga. Grön Flagg ingår i det internationella nätverket Eco-Schools, som förenar miljontals barn och unga runt om i världen. Det är viktigt för att hållbar utveckling till stor del handlar om global sammanhållning och gemensam övertygelse.

VAD ÄR GRÖN FLAGG-DAGEN?
På Grön Flagg-dagen firar vi gemensamt det fantastiska arbete som görs av alla de skolor och förskolor som är med i Grön Flagg. Tillsammans arbetar vi för en mer hållbar framtid.  
I samband med Grön Flagg-dagen utser vi också Årets Grön Flagg-förskola och Årets Grön Flagg-skola och Årets Grön Flagg-gymnasium.

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

Nu har vi resultat från Sveriges största plastexperiment9.4.2024 08:45:00 CEST | Pressmeddelande

Plastexperimentet är ett rikstäckande forskningsprojekt där Håll Sverige Rent, Vetenskap & Allmänhet och Göteborgs universitet samarbetar för att kartlägga hur mycket plastskräp det finns i olika miljötyper. Med hjälp av privatpersoner, föreningar och skolelever har vi under två år undersökt en area på nästan 830 000 kvadratmeter och samlat in 60 000 plastobjekt. Resultatet från medborgarforskningen visar att fimpar, förpackningar och plastpåsar är de identifierade plastskräp som är vanligast.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye