Linköpings kommun

Gymnasieskolor gör upp i fyrkamp

Dela

För andra året i rad arrangeras Slaget om Linköping – en fyrkamp mellan Linköpings gymnasieskolor. 2017 vann Fria Läroverken, vem blir vinnare i år?

Tid: Den 24 augusti, klockan 13.00-17.00.

Plats: Sporthallen.

Slaget om Linköping är ett drog- och alkoholfritt evenemang för samtliga gymnasieelever i Linköping. Evenemanget riktar sig till alla nya ettor och deras faddrar/ansvariga treor, och är en del av uppstartsveckan som anordnas för förstaårselever på gymnasiet. Syftet med evenemanget är att bygga upp relationen mellan skolorna och främja en rolig och trivsam skolstart.

– Det är viktigt att förebygga mobbning och trakasserier. Ungdomarna ska inte känna att de blir tvingade till något, utan de ska känna gemenskap. Inte bara i den nya klassen eller på den nya skolan, utan också mellan skolorna, säger Sara Kjellberg, ungdomsombud i Linköpings kommun.

– I juni 2018 tog vi emot IQ-certifiering för arbetet med Slaget om Linköping. Vi är glada över utmärkelsen och stolta över elevernas engagemang sedan vi började med arbetet, säger Anjelica Johansson, ungdomsombud, Linköpings kommun.

Program

13.00 Portarna öppnas

13.45 Lagen på plats

14.00 Invigning av Slaget om Linköping. Skolorna gör upp om pokalen i en fyrkamp.

16.00 Prisutdelning + DJ akt

18.45–20.45 #SoL DJ Battle i Domkyrkoparken

21.00 Konsert med Rhys på Borggården, Stadsfesten

Välkommen!

Kontakter

Anjelica Johansson, ungdomsombud, telefon: 013-26 32 29, mejl: ungdomsombud@linkoping.se

Sara Kjellberg, ungdomsombud, telefon: 013-20 53 73, mejl ungdomsombud@linkoping.se

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum