Norrköpings kommun

Habiliteringsersättning vid deltagande i daglig verksamhet 15 kronor per timma även 2022  

Dela

Vård- och omsorgsnämnden har fattat beslut om habiliteringsersättning vid deltagande i daglig verksamhet för 2022. Ersättningen som höjdes från 6 kronor per timma till 15 kronor per timma bibehålls. Det innebär att deltagare i daglig verksamhet under 2022 kommer att få 15 kronor i timman.

– Vi vet att det är en angelägen fråga för många deltagare i daglig verksamhet. Det känns därför bra att nämnden har kunnat fatta beslut så att det är klart innan nyår vad ersättningen blir för 2022, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Andreas Bohlin (S).

Daglig verksamhet riktar sig till den i yrkesverksam ålder och som har en funktionsnedsättning som innebär att hen inte klarar ett arbete på den öppna arbetsmarknaden. Den dagliga verksamheten utformas efter varje persons behov och önskemål och ska ge stimulans, utveckling och gemenskap. Den ska också öka varje persons självständighet och deltagande i samhället.

Habiliteringsersättningen betalas ut till deltagare i daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL). Ersättningen har varit 15 kronor per timma under 2021 och vid sitt möte 15 december beslutade nämnden att den nivån ligger fast för 2022.

– Det är en viktig fråga för många deltagare i daglig verksamhet och under hösten har vård- och omsorgskontoret fått flera frågor från både enskilda personer och deltagare i grupp på olika dagliga verksamheter om vad som kommer gälla. Habiliteringsersättningen gör skillnad för deltagarna och att redan nu få veta nivån på ersättningen under 2022 innebär ökad trygghet för många, säger Helena Axestam

Kontakt:
Andreas Bohlin
Titel: ordförande vård- och omsorgsnämnden
Telefon: 0761-63 47 02

Helena Axestam
Titel: verksamhetschef vård- och omsorgskontoret
Telefon: 011- 15 10 39

___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum