AcadeMedia

Hagströmska gymnasiet i Uppsala byter namn till Drottning Blanka

Dela

Hagströmska gymnasiet i Uppsala byter namn och blir en del av Drottning Blankas Gymnasieskolor. I samband med namnbytet har skolan fått en ny utbildning - samhällsprogrammet med inriktning mot kriminologi.

Daniel Öberg är rektor för Drottning Blankas Gymnasieskola i Uppsala.
Daniel Öberg är rektor för Drottning Blankas Gymnasieskola i Uppsala.

Förändringen innebär att skolan nu drivs vidare som en skola inom Drottning Blanka i samma lokaler och med befintlig personal. Målsättningen med förändringen är att skapa en stark utbildningsorganisation med gemensamma resurser och en tydlig inriktning. Detta läsår breddas även skolans utbud, då samhällsprogrammet med inriktning kriminologi också adderats till skolans utbildningar.

— Vi är glada över den här förändringen och ser många fördelar med att få bli en del av Drottning Blanka. Nu får vi möjlighet att samarbeta med de andra skolorna kring programutformning, kursutbud och pedagogisk utveckling. Det ser jag och mina kollegor fram emot väldigt mycket, säger Daniel Öberg som är rektor på skolan. 

Sammanslagningen kommer att ge ett positivt avtryck i klassrummen genom att skolan blir en del av en starkare verksamhet där det kollegiala samarbetet mellan lärarna utvidgas och fler valmöjligheter ges till eleverna.  

Skolchef Jens Levin ser många fördelar med de utvecklingsprojekt och samarbeten som skolan nu blir en del av: 

— Vi är oerhört glada över att få välkomna skolan till Drottning Blankas Gymnasieskolor. Övergången känns väldigt naturlig då skolan tidigare arbetat nära Drottning Blanka inom AcadeMedia, säger Jens Levin. 

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består från detta läsår av totalt 27 gymnasieskolor på 23 orter. Samtliga skolor finns i centrala lägen och står för ett personligt, lokalt och globalt engagemang. 

Kontakter

Jens Levin
Skolchef Drottning Blankas gymnasieskolor
0727 455058
jens.levin@academedia.se

Bilder

Daniel Öberg är rektor för Drottning Blankas Gymnasieskola i Uppsala.
Daniel Öberg är rektor för Drottning Blankas Gymnasieskola i Uppsala.
Ladda ned bild

Om

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 26 gymnasieskolor i 21 städer. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang vilket ska genomsyra såväl medarbetarnas som elevernas arbete och resultat.

 

 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

Spelifierad lärplattform gav positiva resultat – fler elever klarar skolan14.12.2020 10:24:54 CETPressmeddelande

Färre avhopp och fler som blir klara med sin utbildning på kortare tid - det är några av resultaten efter satsningen på spelifierat innehåll i NTI-skolans digitala komvuxutbildningar. De goda resultaten har gjort att NTI-skolan nu beslutat att gå vidare till fas två i samarbetet med spelifieringsföretaget Insert Coin. Under kommande år ska spelifierade moment implementeras i fler kurser på NTI-skolans lärplattform Omniway.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum