Håkan Rosenius International glass collection

Dela

Stockholms Auktionsverk har fått förtroendet att sälja Håkan Rosenius samling av svenskt och italienskt glas på auktion.

Alessandro Pianon
Alessandro Pianon
Håkan besökte redan som ung  glasbruken i Småland men kom efter ett besök på Reijmyre glasbruk att börja samla glas för ca 30 år sedan.
 
"Svenskt glas har alltid intresserat mig och jag har följ och samlat på glas från formgivare som Per B Sundberg, Gunnel Sahlin och Ludvig Löfgren. Men min kärlek till staden Venedig har gjort att jag besökt många av de främsta glasbruken där ".
 
I samlingen hittar vi vackra pjäser av Alessandro Pianon, Napoleone Martinuzzi och Archimede Seguso.
 
 "Genom mitt design arbetet både på Paul Smith och nu på Aspreys i London har jag haft förmånen att arbeta med några av världens främsta glastillverkare".
 
 Auktionens glas är en färgrik och formmässigt eklektisk  samling 
 
Auktionen innehåller 229 auktionsnummer och kommer att visas i våra lokaler på Nybrogatan 32 den 2-8 maj med avslutande auktion online på www.auktionsverket.se den 8 maj.
 

Kontakter

Stockholms Auktionsverk
Ulrika Ruding
Chefsintendent/ Head of Department of Furniture & Decorative Arts
0733-406757
ulrika.ruding@auktionsverket.se

Bilder

Alessandro Pianon
Alessandro Pianon
Ladda ned bild
Maria Grazia Rosin
Maria Grazia Rosin
Ladda ned bild
Per B Sundberg
Per B Sundberg
Ladda ned bild
Ludvig Löfgren
Ludvig Löfgren
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms AuktionsverkFölj Stockholms Auktionsverk

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Auktionsverk

Stockholm Auktionsverk Fashion! fyller 10 år — firar med största modeauktionen någonsin7.10.2019 16:10:00 CESTPressmeddelande

Jubileum i det hållbara modets och glamourens tecken för Sveriges ledande modeauktion. I höst är det tio år sedan den första modeauktionen hölls vid Stockholms Auktionsverk i september 2009. På den tiden var mode en nyhet i auktionsvärlden. Sedan dess har Fashion! växt säsong för säsong till en stor auktion som hålls höst och vår — en begivenhet bland Stockholms och hela Sveriges modeintresserade. Tioårsjubileet firar vi passande nog med den största modeauktionen någonsin i Sverige som hålls online 14-15 oktober.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum