Jönköpings kommun

Håkan Strid slutar som chef för Miljö- och hälsoskyddskontoret

Dela

Den 30 november gör Håkan Strid sin sista arbetsdag på Miljö- och hälsoskyddskontoret i Jönköpings kommun. Nu väntar pension och ett stillsammare liv i en spansk fiskeby.

- Jag är 63 år gammal och har fått en möjlighet att gå i pension lite tidigare än tänkt. Planen är att flytta med min fru till ett hus i Katalonien, säger Håkan Strid.

Han tog över som förvaltningschef på Miljö- och hälsoskyddskontoret i mars 2016 och har trivts med jobbet. Sedan 2016 har förvaltningen genomgått flera förändringar. Bland annat infördes ett system med enhetschefer för att få till en bättre ledningsstruktur och en bättre arbetsmiljö för de anställda.

- Kontakten med förtroendevalda har också varit en positiv del av jobbet, att få ta del av det demokratiska systemet i kommunen, säger Håkan Strid.

Nu påbörjas en rekryteringsprocess för att utse en ny förvaltningschef på Miljö- och hälsoskyddskontoret som har drygt 50 anställda.

- Håkan Strid har gjort ett gediget arbete och drivit på det interna utvecklingsarbetet på förvaltningen vilket gett goda resultat. Vi önskar honom lycka till med livet som pensionär, säger Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

Nyckelord

Kontakter

Håkan StridMiljö- och hälsoskyddschef

Miljö- och hälsoskyddskontoret

Tel:036-105436

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum