Åklagarmyndigheten

Häktade för grov trolöshet mot huvudman i Luleå har försatts på fri fot

Dela

De två personer som suttit häktade misstänkta för grov trolöshet mot huvudman och medhjälp till grov trolöshet mot huvudman riktat mot det kommunala bostadsbolaget Lulebo AB har försatts på fri fot.

– Förundersökningen pågår alltjämt och misstankarna mot de två personerna har stärkts. Anledningen till beslutet att försätta de misstänkta på fri fot är att förundersökningen gått in i ett skede där utredningen nu kan bedrivas med de misstänkta på fri fot. Utredningen pågår i oförminskad takt och en stor mängd utredningsåtgärder kvarstår, säger kammaråklagarna Henrik Wallin och Rickard Finnberg.

Målnummer i Luleå tingsrätt: B 1314-20.

Kontakt

Åklagarna är i nuläget inte tillgängliga för media för ytterligare kommentarer. När mer information kan lämnas kommer nytt pressmeddelande att publiceras.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum