Åklagarmyndigheten

Häktningen hävd i Malmöärende

Dela

Åklagaren har beslutat att häva häktningen av den man som varit häktad skäligen misstänkt för inblandning i mordet på en kvinna i Malmö.

Mannen var häktad på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt. Tingsrätten häktade honom i en vecka, i avvaktan på om ytterligare utredningsåtgärder skulle innebära att brottsmisstankarna kunde nå upp till sannolika skäl, den högre misstankegraden.

- För att kunna begära honom häktad på sannolika skäl måste misstankarna mot honom stärkas och det har utredningen inte kunnat visa. Han ska alltså släppas fri, säger vice chefsåklagare Anna Palmqvist.

Mannen är fortfarande aktuell i utredningen, som nu fortsätter med bland annat tekniska undersökningar och förhör.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 8001-19.

Kontakt

Vice chefsåklagare Anna Palmqvist, 010-562 61 67, tillgänglig i dag den 5 september 9.45-10.30.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum