Åklagarmyndigheten

Häktningsförhandling i eftermiddag i mordärende i Hässelby, Stockholm

Dela

Åklagaren har begärt en 43-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för ett mord och ett mordförsök på två barn i Hässelby i nordvästra Stockholm. Häktningsförhandlingen startar kl. 13.30 i dag i Solna tingsrätt.

Natten till måndag anhölls en man och en kvinna på sannolika skäl misstänkta för ett mord och ett försök till mord på två barn i Hässelby. Det är föräldrarna till barnen som är misstänkta. Kvinnan är försatt på fri fot, men kvarstår i utredningen som misstänkt.

Åklagaren har begärt mannen häktad för att han inte ska kunna påverka utredningen, avvika eller fortsätta begå brott.

Häktningsförhandlingen äger rum i dag onsdag kl. 13.30 i Solna tingsrätt.

Målnummer i tingsrätten: B 11082-21.

Kontakt

Kammaråklagare Maria Franzén är tillgänglig för media direkt efter förhandlingen på plats i Solna tingsrätt. Efter det är hon tillgänglig en kort stund på telefon 010-562 55 81. Innan förhandlingen är hon inte tillgänglig och har ingen ytterligare information att lämna.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum