Åklagarmyndigheten

Häktningsförhandling i mordärende i Skogås - uppdaterad med tid och plats

Dela
Åklagaren har begärt två personer häktade misstänkta för inblandning i mordet på en 15-åring den 28 januari i Skogås centrum i södra Stockholm. Efter häktningsförhandlingarna är åklagaren tillgänglig för media på telefon.

En 15-åring som anhölls i torsdags kväll är begärd häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet. Åklagaren har också begärt en 16-åring häktad på sannolika skäl misstänkt för underlåtenhet att avslöja brott och skyddande av brottsling, grovt brott. Även han anhölls i torsdags.

Häktningsförhandlingarna äger rum i dag, söndag den 5 februari kl. 13 och 13.30. Den första förhandlingen avser det misstänkta mordet. Obs! Förhandlingarna äger rum i Stockholms tingsrätt som är jourdomstol.

En 17-åring är sedan tidigare häktad misstänkt för medhjälp till mordet.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 1451-23. (Häktningsförhandlingarna sker i Stockholms tingsrätt.)

Kontakt

Senior åklagare Ida Arnell kommer att vara tillgänglig i cirka 30 minuter på telefon efter att båda häktningsförhandlingarna är avslutade, 010-562 73 58. Innan dess är hon inte tillgänglig för media. 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum