Åklagarmyndigheten

Häktningsförhandlingar för människorov i Eskilstuna

Dela

Två personer begärdes häktade under förmiddagen på sannolika skäl misstänkta för människorov på Hällbyanstalten i Eskilstuna den 21 juli 2021. Eskilstuna tingsrätt håller häktningsförhandlingar kl. 13.30 och 14.30.

Efter att sista häktningsförhandlingen avslutats är åklagarna tillgängliga för media per telefon till kl. 16. Innan dess är åklagarna inte tillgängliga.

Tingsrättens målnummer: B 2509-21.

Kontakt

Vice chefsåklagare Charlotta Tanner, 010-562 57 73 och kammaråklagare Frida Hamberg, 010-562 59 57 är tillgängliga efter häktningsförhandlingarnas avslutande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum