Åklagarmyndigheten

Häktningsförhandlingar om mord i Ulricehamn m.m.

Dela

Häktningsförhandlingar sker i Borås tingsrätt under eftermiddagen. Kammaråklagare Martin Svensson är tillgänglig för kommentarer för media på telefon efter att förhandlingarna avslutats.

Häktningsförhandlingarna startar kl. 13.15 (mord) och kl. 14 och 14.45 (försök till grovt rån).

Åklagaren kommenterar ärendet:
Natten mot den 14 september tar sig åtminstone två personer in i den 21-årige mordmisstänkte mannens lägenhet genom att klättra upp på hans balkong och krossa rutan till balkongdörren. Den 21-årige mannen befinner sig då där tillsammans med sin 16-åriga flickvän. Utöver de som tar sig in i lägenheten finns åtminstone två stycken ytterligare personer utanför

Innan personerna har kommit in i lägenheten har lägenhetsinnehavaren beväpnat sig med kniv och han beskriver i förhör att han i självförsvar använder kniven mot de angripande männen genom att hugga mot dem. De två personerna avlider i lägenheten.

Genom utredningen har det framkommit uppgifter om att den 21-årige mordmisstänkte mannen säljer narkotika och att åtminstone fyra personer (de två avlidna och de två som begärts häktade för försök till grovt rån) tillsammans uppsöker den 21-årige mannen i första hand eftersom de anser att han inkräktar på deras narkotikamarknad i Ulricehamn.

Målnummer i Borås tingsrätt: B 3075-22 (mord) och B 3088-22. 

Uppdatering kl. 13.30: De två som suttit anhållna misstänkta för grovt försök till rån har släppts pga. att misstankarna försvagats. De är dock alltjämt misstänkta i ärendet.

Kontakt

Kammaråklagare Martin Svensson är preliminärt tillgänglig för media på telefon kl. 15.3016, beroende på när häktningsförhandlingarna avslutas (dock som längst till kl. 16.15), 010-562 72 50. 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum