Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent i nytt samarbete med McDonald’s Sverige

Dela

Håll Sverige Rent arbetar för att vi ska bli fler som inte skräpar ner. Därför är vi väldigt glada att kunna annonsera ett nytt samarbete med Sveriges största restaurangkedja – McDonald's. Samarbetet inleds med att 2 000 av McDonald’s medarbetare medverkar på Hela Sverige Plockar Skräp lördagen den 17 september.

Joachim Knudsen, VD för McDonald's Sverige, och Johanna Ragnartz, VD för Håll Sverige Rent. Foto: McDonald's Sverige
Joachim Knudsen, VD för McDonald's Sverige, och Johanna Ragnartz, VD för Håll Sverige Rent. Foto: McDonald's Sverige

Håll Sverige Rent samarbetar ofta med företag för att öka medvetenheten kring nedskräpning och därigenom få fler att engagera sig i frågan. McDonald’s har nyligen satt ett långsiktigt mål om att inga av deras förpackningar ska finnas i naturen, och att de som möjligen ändå gör det ska vara producerade av material som gör så lite skada på naturen som möjligt. Det är ett ambitiöst mål som välkomnas av Håll Sverige Rent. Samarbetet mellan organisationerna är startskottet på arbetet mot detta mål.

“I takt med att det har blivit vanligare att äta och dricka på språng har det också blivit allt vanligare att mat- och dryckesförpackningar slängs på gatorna eller i vår natur. McDonald’s är ödmjuka inför sin egen roll i denna problematik. Det är viktigt för oss att få samarbeta med ett företag som har möjlighet att göra stor skillnad genom målsättningar för sin verksamhet. Utöver detta gör också McDonald’s storlek att vi tillsammans kan nå nya målgrupper med våra budskap”, säger Johanna Ragnartz, VD på Stiftelsen Håll Sverige Rent.

Under de senaste åren har McDonald’s rensat ut 150 ton plast i årlig förbrukning genom att bland annat ha bytt ut plastsugrör, -lock och –bestick till motsvarigheter i papper och trä. I höst genomförs ytterligare förändringar för att minska användningen av engångsplast vilket beräknas minska årsförbrukningen med ytterligare 220 ton i årsförbrukning. I restaurangernas dagliga arbete ingår att städa närområdet på dagliga skräprundor.

”Vi på McDonald’s vill bidra till en minskad nedskräpning. Vårt mål är långsiktigt och ambitiöst, men jag är övertygad om att vi kan vara med och göra skillnad. Vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med Håll Sverige Rent, och jag ser fram emot vad vi kan åstadkomma tillsammans”, säger Joachim Knudsen, VD för McDonald’s Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Joachim Knudsen, VD för McDonald's Sverige, och Johanna Ragnartz, VD för Håll Sverige Rent. Foto: McDonald's Sverige
Joachim Knudsen, VD för McDonald's Sverige, och Johanna Ragnartz, VD för Håll Sverige Rent. Foto: McDonald's Sverige
Ladda ned bild

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

Gävle är Årets Håll Sverige Rent-kommun30.11.2022 11:44:26 CET | Pressmeddelande

På Håll Sverige Rents årliga kommunkonferens "Skräpet i fokus" utsågs i dag Gävle till Årets Håll Sverige Rent-kommun för sitt arbete med att minska nedskräpningen. Juryns motivering löd: ”För sitt långsiktiga och strategiska arbete där kommun, företag och organisationer gemensamt arbetar för att förebygga och minska nedskräpning. Även för sitt stora engagemang för barn och unga, bland annat genom Skräpplockardagarna där kommunens alla skolor och förskolor bidragit till ett nytt deltagarrekord, samt arbetet med programmet Grön Flagg.”

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum