Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent på Arlas mjölkpaket

Dela

Visste du att din kvarglömda plasthink bryts ner till mindre och mindre bitar och kan hamna i en sjöfågels mage? Eller att det tar 25 år för ett tuggummi att försvinna? Eller att det åker ner tusentals fimpar i avloppsbrunnar varje dag? Om inte – kolla de nya panelerna på Arlas mjölkpaket.

– Det är så roligt att kunna sprida kunskap kring nedskräpningen på Arlas mjölkpaket. Det är ju ett av Sveriges mest lästa medie som finns på var mans frukostbord och det är så många barn som tar till sig informationen, säger Johanna Ragnartz.

På fyra olika paneler har Arla valt att berätta om skräpets olika negativa aspekter. Med rubrikerna Ojdå! Ptui! Hoppsan! och Äsch! finns intressanta fakta om skräp.

– Vi tycker att Håll Sverige Rents budskap är toppen och vi är glada över att kunna hjälpa till och stödja miljöarbete i vår närmiljö, säger Panelredaktör Gunilla Eriksson på Arla.

Under våren pågår också Håll Sverige Rents stora skräpplockarkampanj, där hundratusentals människor är ute och plockar skräp. Budskapet som både Arla och Håll Sverige Rent vill skicka med är att och det viktigaste jobbet gör alla själv – leta upp en papperkorg till ditt skräp eller ta med det hem.

– Vi vill ju såklart sprida vårt budskap i så många kanaler som möjligt. Vårt mål är ett Sverige fritt från skräp, säger Johanna Ragnartz.

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum