Norrköpings kommun

Hållbar livsstil i fokus under Globala veckorna

Dela

Från och med idag, torsdagen den 19 november, sätter Norrköpings kommun extra fokus på hållbar livsstil under årets Globala veckor.

Globala veckorna är ett samarbete mellan Norrköpings kommun, svenska FN-förbundet, Studiefrämjandet och lokala aktörer i Norrköping. Veckorna genomförs med syfte att öka intresset och engagemanget kring de sjutton Globala hållbarhetsmålen.

– I år är det åttonde året i rad som vi erbjuder Globala veckor i Norrköping. Det lokala engagemanget är stort och antalet medarrangörer ökar hela tiden, vilket är jätteroligt. Med anledning av restriktionerna så har vi i år fått ställa om till digitala aktiviteter och ett något mer slimmat program, men det finns ändå många intressanta och spännande event att delta på, säger Karin Faxér, projektledare och ansvarig för Globala veckorna inom Norrköpings kommun.

Med anledning av covid-19 kommer en stor del av programpunkterna att genomföras digitalt. De Globala veckorna pågår fram till den 30 november.

Om de Globala målen
I september 2015 antog världens ledare Agenda 2030, en handlingsplan för hur världens länder ska jobba för en hållbar utveckling fram till år 2030. Agenda 2030 innehåller 17 globala mål och 169 delmål med syfte att stoppa klimatförändringarna, skapa fredliga och trygga samhällen samt utrota fattigdomen. Världens regeringar är ansvariga för genomförandet men målen rör alla, och kommunerna har en viktig roll i arbetet.

Ur programmet för Globala veckorna 2020:

  • Heidi Andersson från byn Ensamheten utanför Storuman berättar i sin föreläsning Fossilfri till 2025 om familjens arbete med målet att vara helt fossilfria till 2025. Fredagen den 19 november.
  • Johanna Stål från den miljövisionära tidskriften Camino, som nyligen gått över till att bli helt digital, förläser om Hållbara tips i vardagen. Tisdagen den 24 november.

Fullständigt program Globala veckorna

Under fliken Dokument längst ned i pressmeddelandet hittar du mer information om Fossilfri till 2025 samt hela programmet bifogat som PDF.

Kontakt:
Karin Faxér
Titel: utredare, utrednings- och utvecklingsenheten, ansvarig för Globala veckorna
Telefon: 0730-20 14 86

__________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Dokument

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings äldreboenden är klara med vaccinationerna22.2.2021 08:00:00 CETPressmeddelande

Vaccineringen av de boende inom särskilt boende för äldre i Norrköping är klar sedan någon vecka tillbaka. Alla boende har erbjudits vaccin, de som haft möjlighet och tackat ja till vaccination har nu fått både första och andra dosen. – Det känns jättebra och är en milstolpe att vara i hamn med vaccinering för våra boende på särskilt boende som tackat ja till vaccination, säger Anneli Granath, områdeschef, särskilt boende, vård- och omsorgskontoret.

Pingstkyrkan, kultur, allmännyttan och vardagshjältar pryder kaktusparken i år19.2.2021 15:30:41 CETPressmeddelande

Pingstkyrkan får i år pryda kaktusplanteringen i Carl Johan park. I Hörsalsparken kommer kaktusplanteringen prydas av Kvartersteatern för sitt engagemang att berika kulturlivet i Norrköping, samt Hyresbostäder för sitt arbete att säkerställa en trygg boendemiljö för norrköpingsborna. – Vi vill hylla pingstkyrkan för sina 100 år och för sitt arbete och betydelse för Norrköping, säger Karin Jonsson (C), jurymedlem i jurygruppen för kaktusplanteringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum