AcadeMedia

Hållbar utveckling - temadag lyfter förskolans uppdrag

Dela

Den 2 juni går Pysslingen Förskolors hållbarhetsdag av stapeln. En dag som handlar om att uppmärksamma allt som görs inom Pysslingen för att verka för ett hållbart samhälle. Dagen arrangeras i anslutning till den internationella världsmiljödagen.

Foto: Rikard Westman
Foto: Rikard Westman

-Syftet är att öka medvetenheten om hur vi inom förskolan kan bidra till ett hållbart samhälle. Förskolan har en viktig roll när det kommer till att lära barn om olika perspektiv kopplat till hållbar utveckling, säger Veronica Rörsgård, chef för Pysslingen Förskolor.

Positiv framtidstro

Förskolan ska bidra till att bygga upp barns positiva framtidstro och i förskolans läroplan står tydligt att utbildningen inom förskolan ska lägga grunden till ett växande intresse och ansvar för en hållbar utveckling.

-Vi ser många initiativ kring hållbar utveckling inom vår verksamhet, både kopplat till miljön men även till den sociala hållbarheten, säger Veronica Rörsgård. 

På hållbarhetsdagen ges möjligheten för förskolorna att visa upp olika initiativ, allt från odling och sopsortering till kompostering och återvinningsbyggen. Många passar även på att bjuda in vårdnadshavare för att sprida kunskapen vidare. Inför dagen släpps även en film som gjorts tillsammans med FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen) om just återvinning kopplat till deras koncept Materialvärlden riktat till förskolor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Rikard Westman
Foto: Rikard Westman
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Pysslingen Förskolor är Sveriges största förskoleföretag. Ända sedan starten år 1986 har vi utmanat befintliga synsätt drivit förskolans utveckling framåt. I dag är vi stolta över att vara en tydlig förebild inom många områden. Vi har 110 förskolor i Stockholm, Mälardalen, Östersund och Skåne med olika pedagogiska inriktningar och arbetssätt. Det som förenar dem är vår gemensamma värdegrund, vårt kvalitetsarbete och omsorgsfulla lärande. Läs mer på hemsidan.

 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum