Turistrådet Västsverige

Hållbara Västsverige hyllas av New York Times

Dela

Västsverige hyllas av New York Times som en av världens mest spännande destinationer 2020. På listan "52 places to go 2020" rankas Västsverige på plats 16, alldeles precis framför Egypten på plats 17. Listan toppas av amerikanska Washington DC.

Gotaleden - Foto Jonas Ingman
Gotaleden - Foto Jonas Ingman

Västsverige hyllas som en föregångare när det gäller hållbar turism. I motiveringen lyfter man fram Gotaleden, den 70 km långa vandringsleden mellan Göteborg och Alingsås, där man längs vägen kan besöka bland annat Garveriet i Floda (som arbetar med matlagning enligt "zero waste"-policy). Meet the Locals, som är ett initiativ där turister kan uppleva Västsverige genom människorna som bor här nämns också, liksom bohuslänska Ramsvik Stugby & Campings satsning på att bli självförsörjande inom solenergi.

- Det känns naturligtvis helt fantastiskt att Västsverige lyfts fram internationellt som både resmål och en föregångare när det gäller hållbar turism. Att bli omnämnda i detta sammanhang är både hedrande och inspirerande för alla oss som är verksamma inom den västsvenska besöksnäringen, såväl företag som turistorganisationer, säger Turistrådet Västsveriges vd Fredrik Lindén.

Besökte Adventure Travel World Summit

"52 places to go 2020" har valts ut av New York Times reseredaktion. Huvudredaktionen i USA har använt sig av sitt nätverk av korrespondenter runtom i världen, som har fått komma med egna förslag utifrån platser de har besökt under det senaste året. New York Times-journalisten Tim Neville besökte Västsverige i september. Då anordnades världens största naturturismkongress Adventure Travel World Summit, i Göteborg och Västsverige. Kongressen inleddes med att Turistrådet Västsverige hade anordnat en dag ute i regionen då 750 delegater fick uppleva destinationen och välja bland ett 40-tal olika naturturismaktiviteter. Tim Neville besökte då Ramsvik Stugby & Camping, och fick bland annat vandra på de bohuslänska klipporna och även lära sig mer om solcellssatsningen.

- Under medieaktiviteterna senare under kongressveckan på Clarion Hotel Post träffade vi honom igen, och pratade om allt som destinationen Västsverige har att erbjuda.  Det är otroligt kul att läsa vilka positiva upplevelser han fått under sin vistelse, säger Ann-Charlotte Carlsson, marknads- och kommunikationschef, Turistrådet Västsverige.

Hela listan, som alltså toppas av Washington DC följt av Brittiska Jungfruöarna och bolivianska Rurrenabaque finns att läsa här (observera att länken kan krångla i Internet Explorer - öppna därför gärna i annan webbläsare)

 
Kontakta för mer information

Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige
Telefon: 031-818308
Mail: fredrik.lindén@vastsverige.com

Ann-Charlotte Carlsson, marknads- och kommunikationschef, Turistrådet Västsverige
Telefon: 031-818359
Mail: ann-charlotte.carlsson@vastsverige.com

Turistrådet Västsverige
info@vastsverige.com

Turistrådet Västsverige är regionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor och ska genom sin verksamhet bidra till näringslivets hållbara utveckling och marknadsföring av Västsverige som destination. Några av verksamhetens viktigaste uppgifter är att utveckla turismprodukter och genomföra kampanjer i syfte att locka fler besökare till destinationen, samt att driva Västsverige.com - den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gotaleden - Foto Jonas Ingman
Gotaleden - Foto Jonas Ingman
Ladda ned bild
Solcellsanläggning i Ramsvik i sol - Foto Staffan Paulsson Apptek
Solcellsanläggning i Ramsvik i sol - Foto Staffan Paulsson Apptek
Ladda ned bild
Garveriet - Foto Tina Stafrén
Garveriet - Foto Tina Stafrén
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Turistrådet Västsverige
Turistrådet Västsverige
Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

+46 (0)31-81 83 00http://www.turistradet.com

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Genom vår verksamhet bidrar vi till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i samverkan med företag, kommuner och lokala turistorganisationer - allt i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige. Turistrådet Västsverige driver också vastverige.com, den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Följ Turistrådet Västsverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Turistrådet Västsverige

Oscarsnominerade världsstjärnor kan besöka Pater Noster18.3.2021 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Anthony Hopkins, Glenn Close, Gary Oldman och Sascha Baron Cohen är bara några av de celebriteter som kan komma till Pater Nosters nyrenoverade hotell på ön Hamneskär utanför Marstrand framöver. I alla fall om de nyttjar den gratisövernattning som finns i den exklusiva goodiebag som delas ut till samtliga nominerade i Oscarsgalans kategorier bästa manliga och kvinnliga huvud- och biroll samt bästa regi den 25 april.

Turistrådet samlar Västsveriges besöksnäring i Hållbarhetsklivet2.10.2020 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag tar Turistrådet Västsverige första steget för att lansera Hållbarhetsklivet, ett samlat initiativ för en hållbar besöksnäring. Hållbarhetsklivet uppmuntrar såväl offentliga som privata aktörer inom Västsveriges besöksnäring att med gemensam kraft ställa om till ett hållbart samhälle. Sajten hallbarhetsklivet.se släpps idag den 2 oktober och officiell lansering av hela Hållbarhetsklivet sker den 17 november.

Turistrådet uppmanar till ansvarsfull semester inom Västsverige4.6.2020 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

”Boka sommaren i Västsverige” – så lyder namnet på den satsning som Turistrådet Västsverige gör för att locka västsvenskarna till ansvarsfull semester på hemmaplan i sommar. - Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att inte resa längre än cirka två timmar från hemorten. Därför riktar sig denna satsning enbart till boende i Västsverige och i delar av Halland, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum